Ostali sportovi

Benović i Đerek izborili finale na Svjetskom kupu

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Benović i Đerek izborili finale na Svjetskom kupu

Na Svjetskom gimnastičkom kupu u Varni održan je prvi, kvalifikacijski dan na kojem su finale na svojim spravama izborili Aurel Benović te Ana Đerek...

Hrvatski gimnastički reprezentativac Aurel Benović plasirao se u finale partera, a Ana Đerek u finale na gredi na natjecanju Svjetskog kupa u Varni, gdje je u četvrtak na rasporedu bio prvi kvalifikacijski dan. Nadomak finalu ostala je Tijana Korent u preskoku pa ima status prve zamjene, dok je Christina Zwicker druga rezerva za finale na gredi.

Bivši viceprvak Europe i član GD Osijek Žita Aurel Benović imao je drugi rezultat kvalifikacija i sa 14,500 bodova izborio subotnju borbu za medalje. Osječaninu je ovo je četvrto finale u karijeri na natjecanjima za Svjetski kup, a do sada je osvojio zlato u Mersinu 2019. i bio brončani u Koperu iste godine.

"Iznimno sam sretan i zadovoljan kako sam odradio vježbu iako to nije bila moja vježba na najvišoj razini. Bilo je nekih greškica, ali sve u svemu, zadovoljan sam. U finalu se nadam borbi za postolje i to s nešto jačom vježbom, za dvije desetinke većim startom. Trener Vladimir Mađarević i ja odlučili smo da ćemo ići na sve ili ništa, jer ovo su nam natjecanja na kojima se samo pripremamo za ona najveća, svjetska i europska prvenstva", izjavio je Benović nakon prvog kvalifikacijskog dana.

Aurel se u petak neće odmarati, jer će premijerno u Svjetskom kupu nastupiti i u preskoku.

"Potrudit ću se oba skoka odraditi najbolje što mogu. Dosta jaka konkurencija je na preskoku, vidjet ćemo kako će moja noga, koja nije baš u najboljem stanju, sve to izdržati".

Olimpijka Ana Đerek (GK Marjan) danas je izborila svoje 20. finale u karijeri na Svjetskim kupovima, a do sada je osvojila sedam medalja (zlato 2019. u Osijeku i 2018. u Bakuu, srebro 2019. u Guimaraesu, 2014. u Ljubljani i Medellinu, bronca 2019. u Guimaraesu i 2017. u Dohi).

U kvalifikacijama na gredi imala je šesti rezultat s ocjenom 12,000. Naša druga predstavnica na gredi, Christina Zwicker (ZTD Hrvatski Sokol), druga je rezerva za finale nakon što je bila deseta sa 11.800 bodova.

"Za mene su dosta čudno prošle ove kvalifikacije iz razloga što se stvarno rijetko događa da netko s padom uđe u finale. Nije mi drago što sam pala, ali s druge strane jedina sam u finalu s padom što je pokazatelj da je ostatak vježbe potpuno čisto napravljen i s time sam zadovoljna. Pogotovo što sam grešku napravila na prvom elementu i odmah iza se podići u glavi i odraditi ostatak vježbe kao da nisam kiksala, kao da nije sve gotovo… Na to sam ponosna", izjavila je Ana Đerek.

Tijana Korent (GK Marijan Zadravec Macan) u kvalifikacijama preskoka bila je deveta, a dobila je 13,325 bodova, identičnu ocjenu kao osmoplasirana finalistica Mađarica Bianka Schermann (niža startna ocjena). U petak će u borbu za finala Tin Srbić na preči, Ana Đerek na parteru, Aurel Benović na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.

FOTO: HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!