Ostali sportovi

Benović i Đerek vrlo zadovoljni plasmanom u finale

Sportnet • petak, 28.05.2021.
Benović i Đerek vrlo zadovoljni plasmanom u finale

Aurel Benović plasirao se u finale partera, Ana Đerek finale grede na Svjetskom kupu u Varni, dok je Tijana Korent prva rezerva za finale preskoka, a Christina Zwicker 2. za finale grede...

Bivši viceprvak Europe i član GD Osijek Žita danas je na parteru imao 2. ocjenu kvalifikacija i sa 14,500 bodova izborio subotnju borbu za medalje. 20-godišnjem Osječaninu ovo je 4. finale u karijeri na Svjetskim kupovima, a do sada je osvojio zlato u Mersinu 2019. i bio brončani u Koperu iste godine.

"Iznimno sam sretan i zadovoljan kako sam odradio vježbu iako to nije bila moja vježba na najvišoj razini. Bilo je nekih greškica, ali sve u svemu, zadovoljan sam. U finalu se nadam borbi za postolje i to s nešto jačom vježbom, za 2 desetinke većim startom. Trener Vladimir Mađarević i ja odlučili smo da ćemo ići na sve ili ništa, jer ovo su nam natjecanja na kojima se samo pripremamo za ona najveća, svjetska i europska prvenstva", rekao je Aurel nakon kvalifikacija.

No, ovo nije za njega kraj kvalifikacijskom poslu u Varni. Benović će sutra premijerno na velikoj sceni raditi i preskok. "Potruditi ću se oba skoka odraditi najbolje što mogu. Dosta jaka konkurencija je na preskoku, vidjet ćemo kako će moja noga, koja nije baš u najboljem stanju, sve to izdržati".

Olimpijka Ana Đerek (GK Marjan) izborila je svoje 20. finale u karijeri na Svjetskim kupovima, a do sada je osvojila sedam medalja. I ona je bila zadovoljna plasmanom s obzirom na pad u prvom elementu.

"Za mene su dosta čudno prošle ove kvalifikacije iz razloga što se stvarno rijetko događa da netko s padom uđe u finale. Ja sam danas pala prvi element. Nije mi drago što sam pala, ali s druge strane jedina sam u finalu s padom što je pokazatelj da je ostatak vježbe potpuno čisto napravljen i s time sam zadovoljna. Pogotovo što sam grešku napravila na 1. elementu i odmah iza se podići u glavi i odraditi ostatak vježbe kao da nisam kiksala, kao da nije sve gotovo… Na to sam ponosna. Sutra me čekaju još kvalifikacije partera, a parter je uvijek neki poseban pritisak na meni. Nadam se da ću izdržati, da ću imati malo sportske sreće, da ću odraditi svoju vježbu i mislim da bi onda moglo doći finale", poručila je Ana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!