Tenis

Ana Konjuh izborila glavni turnir Roland-Garrosa

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Ana Konjuh izborila glavni turnir Roland-Garrosa

Hrvatska je nakon Petre Martić i Donne vekić dobila i treću predstavnicu u glavnom ždrijebu Roland-Garrosa. To je Ana Konjuh koja je suvereno odradila kvalifikacije...

Sjajnom igrom kroz sva tri meča, s glatkih 6-0 u setovima kroz kvalifikacije je Ana Konjuh stigla do glavnog turnira Roland-Garrosa. Hrvatska je tenisačica od početka pokazala da je za klasu iznad ostalih kvalifikantica i da pripada glavnom ždrijebu.

Tako je bilo i u finalu protiv Rebecce Sramkove, 192. igračice svijeta. Konjuh je na kladionicama bila ogroman favorit i to je dokazala za nešto manje od dva sata tenisa. Slovakinja je pokazala velik otpor i borbu, pogotovo u prvom setu.

Naime, tri puta je Konjuh oduzimala servis Sramkovoj, ali se ova uvijek vraćala i odmah bi odgovorila breakom. Zato je prvi set išao u trinaestu igru gdje je hrvatska igračica ipak pokazala kvalitetu i lako je slavila sa 7:1.

U drugom setu slična priča, Konjuh je krenula silovito s 3:0, ali Sramkova vraća na 3:2. Konjuh opet radi break i pri 5:3 servira za meč, ali Slovakinja još jednom oduzima servis. No, i Konjuh je imala još jedan break u sebi, i to posljednji za 6:4 i pobjedu i plasman u glavni turnir.

Roland-Garros, kvalifikacije:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Rebecca Sramkova (Slovačka) 7:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!