Nogomet

Juranović: 'Vrsaljko mi daje savjete, najveća snaga reprezentacije je kolektiv'

Sportnet, hns.family • petak, 28.05.2021.
Juranović: 'Vrsaljko mi daje savjete, najveća snaga reprezentacije je kolektiv'
Foto: hns.family

Desni bočni hrvatske reprezentacije Josip Juranović podijelio je svoje dojmove s priprema te je govorio o Hajduku i svojoj sezoni u Poljskoj...

Nakon jako dobre sezone u poljskoj ligi, Josip Juranović zaslužio je mjesto među 26 najboljih koji će Hrvatsku predstavljati na Euru. Nekadašnji desni bočni splitskog Hajduka progovorio je o atmosferi i očekivanjima, ali je i usporedio poljski i hrvatski nogomet i lige.

"Drago mi je da sam ovdje. Poljska liga je fizički zahtjevna, bazirana je na trci i taktici. U odnosu na HNL, lige su podjednake, ali je u Hrvatskoj više talenta. Zadovoljan sam svojom formom ove sezone jer u malom broju utakmica imam osam asistencija i dva pogotka te slobodno mogu reći da je ovo jedna od mojih najboljih sezona."

Juranović će također ići na svoje prvo veliko natjecanje, a s obzirom na to da Šime Vrsaljko zbog ozljeda dugo nije bio u punom pogonu, moguća je i pokoja minuta na Euru.

"Ja mislim da živim san svakog malog dječaka. Jedva čekam EURO i pun sam optimizma. Što se minuta tiče, vidjet ćemo, izbornik će odlučiti, ali mi je drago da je Šime tu. On je dobri duh svlačionice, stalno pričamo o našoj poziciji, daje mi savjete i baš mi je drago da je ovdje. Ja ću uvijek dati sve od sebe, što se od mene očekuje, to ću i napraviti."

Obrana je nakon SP bila najlošiji dio ekipe, ali je Juranović uvjeren da se treningom i komunikacijom taj dio na pripremama može ispraviti.

"Bit ćemo dosta dugo zajedno pa se može popraviti. Dosta pričamo, pogotovo mi iz obrambene linije i mogu reći da će obrana biti dobra na Euru", naglasio je desni bek.

Juranović je prošlog ljeta otišao iz Hajduka u Poljsku, ali zbivanja na Poljudu vjerno prati.

"Svaku utakmicu pratim i gledam, drago mi je što su izborili Europu i pokazali da su momčad pod pritiskom, samo neka tako nastave. Vidim li se u bijelom dresu? To ćemo vidjeti."

Što je najveća snaga ove reprezentacije?

"Snaga je kolektiv. Svi smo zajedno, pozitivni smo, atmosfera je jako dobra i nadam se da će tako i ostati."

Par riječi i o suparnicima u skupini, neće biti lakših utakmica.

"To su sve reprezentacije koje su jako dobre, posebno Englezi koji će se htjeti osvetiti, ali mi gledamo samo na sebe. Njihov napad je jak, ali kad pogledam s kim igram ja, odmah mi je lakše", samouvjereno je zaključio Juranović.

AUTOR: HNS

FOTO: HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!