Tenis

Petra Marčinko u Šibeniku izborila polufinale nakon spašene meč lopte

Sportnet • subota, 29.05.2021.
Petra Marčinko u Šibeniku izborila polufinale nakon spašene meč lopte
Foto: Pixsell

Nastavljaju se odlične igre mlade hrvatske tenisačice Petre Marčinko. 15-godišnja igračica je izborila polufinale ITF turnira u Šibeniku i to protiv prve nositeljice kojoj je spasila i meč loptu...

Petra Marčinko nastavlja s odličnim igrama na ovotjednom ITF turniru tenisačica u Šibeniku (nagradni fond 15.000 dolara): 15-godišnja Zagrepčanka je u petak prošla u polufinale nakon pobjede nad prvom nositeljicom, Slovenkom Ninom Potočnik (402. na WTA listi) - 6:1, 3:6, 7:5.

Imala je Potočnik u odlučujućem setu prednost od 5:3, na svoj je servis kod 5:4 imala i meč-loptu, no Petra je još jednom pokazala mentalnu snagu i našla put do preokreta i slavlja. Dan ranije, protiv Tare Würth, Marčinko je spasila dvije meč lopte, nakon što je u tie breaku odlučujućeg seta gubila 4:6.

Polufinalna suparnica u subotu bit će joj četvrta nositeljica i 550. na WTA listi, Nefisa Berberović iz Bosne i Hercegovine.

Petra je nastavila niz i u konkurenciji parova, te će ona i Mađarica Natalia Szabanin drugi tjedan zaredom u Šibeniku igrati za naslov. U polufinalu su bile uspješne protiv talijanskog dvojca Enola Chiesa, Federica Rossi sa 7:6 (5), 6:4.

Posljednja prepreka na turniru bit će im druge nositeljice, Nefisa Berberović i Talijanka Nicole Fossa Huergo, pobjednice nad kombinacijom Elena Milovanović/Tara Würth - 7:6 (2), 4:6, 13:11.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!