Košarka

Milwaukee odigrao sjajno drugo poluvrijeme za 'metlu' nad Heatom

Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Milwaukee odigrao sjajno drugo poluvrijeme za 'metlu' nad Heatom

Miami Heat postao je prva ekipa koja je ove sezone ispala iz doigravanja. Prošlosezonski finalist nije uhvatio nijednu pobjedu protiv Milwaukee Bucksa...

U subotu navečer smo doznali i prvu NBA momčad koja je prošla u drugu rundu doigravanja. Na Istoku su to Milwaukee Bucksi koji su u četvrtoj utakmicu upisali isto toliko pobjeda nad Miami Heatom, a i ovaj put je to bilo vrlo uvjerljivo.

No, ovaj susret je krenuo na potpuno drukčiji način. Milwaukee je krenuo jako "drvene ruke" s mnoštvom promašenih trica, a pogotovo se to odnosilo na Giannisa Antetokounmpoa koji je otvorio s 0-6 iz igre do polovice druge dionice.

Koristio je to Heat za rano vodstvo od sedam do deset poena, ali je Buckse u tim trenucima svojim tricama držao Bryn Forbes, junak iz sjene u ovoj seriji. No, nakon 0/9 starta s trice se Bucksima otvorilo i od sljedećih 25 dalekometnih šuteva su pogodili čak 11.

Forbes je nastavio kanonadu pa se dodao i Bobby Portis, a Giannisu se otvorilo pa je na kraju zaključio utakmicu s triple-doubleom od 20 poena, 12 skokova i čak 15 dodavanja od kojih je dosta skupio u prvom dijelu dok ga šut nije slušao.

Miami nije imao oružja za odgovoriti za tako nadahnutu igru Bucksa pa treća dionica donosi preokret vodstva i Bucksi se više ne osvrću i prednost samo raste do kraja. Na koncu treće je šest razlike, a do kraja i maksimalnih 17 za 120:103.

Uz raspoloženog Grka je 25 ubacio Brook Lopez, dok je Forbes dodao 22 uz sjajnih sedam trica. Kod Heata je Bam Adebayo ubacio 20 uz 14 skokova, dok je 18 dodao Kendrick Nunn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!