Tenis

Ana Konjuh ipak nije iznenadila četvrtu igračicu svijeta

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.05.2021.
Ana Konjuh ipak nije iznenadila četvrtu igračicu svijeta
Foto: Pixsell

Težak ždrijeb za Anu Konjuh i na žalost oproštaj od Roland-Garrosa već u prvom kolu. Četvrta igračica svijeta Arina Sabalenka bila je bolja u dva seta...

Nakon što je igrala odlično u Beogradu gdje je prošla kroz kvalifikacije i otišla sve do finala, zatim i u kvalifikacijama Roland-Garrosa bila uvjerljiva i nije izgubila niti set, Ana Konjuh ipak nije imala snage za iznenađenje protiv Arine Sabalenke.

Četvrta igračica svijeta ipak je u ovom trenutku prejaka za Konjuh, Sabalenka je u jako dobroj formi, nedavno je osvojila i veliki turnir u Madrid te je i ovdje bila u statusu velikog favorita.

Konjuh je dobro krenula u meč i povela je s 2:0, imala je i 4:2, ali tu je i stala. Sabalenka je nanizala četiri gema i uzela set sa 6:4.

Nastavila je u istom ritmu i u drugom setu gdje je povela s 2:0 što znači da je uzela kombinirano u prvom i drugom setu zajedno čak šest gemova. Konjuh se pokušavala vratiti, ali i kada bi vratila izgubljeni servis, Sabalenka je odmah reagirala i vratila prednost na svoju stranu.

Završilo je 6:4, 6:3 za četvrtu igračicu svijeta. Konjuh je u kratko vrijeme odigrala puno mečeva, Sabalenka je bila puno svježija, ali količina odigranih mečeva već je dobra vijest za Anu kojoj oni definitivno trebaju nakon dugačke pauze.

Roland-Garros, prvo kolo:
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 4) - Ana Konjuh (Hrvatska, Q) 6:4, 6:3

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!