Nogomet

Bišćan: 'Prazan sam i tužan, ali to je trenutačan osjećaj'

Branimir Korać • utorak, 01.06.2021.
Bišćan: 'Prazan sam i tužan, ali to je trenutačan osjećaj'
Foto: Pixsell

Odličnu utakmicu odigrala je Hrvatska u Mariboru, bila je potpuno ravnopravna Španjolcima i mučila ih više od 120 minuta.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nije bila daleko od prolaza u polufinale Europskog prvenstva. Španjolci su golom u produžetku tek izborili prolaz.

"Prazan sam i tužan, ali to je trenutačan osjećaj. Možemo svi zajedno biti ponosni, na čelu sa mnom i s mojim stožerom, na sve što su dečki pokazali i danas, i u grupnoj fazi, kao i na ono što su pokazivali u kvalifikacijama. Izgubili smo od vrhunske momčadi, bolje momčadi - znali smo da su Španjolci pravi. Dobro smo im parirali, vratili se na samom kraju te tako opet pokazali mentalnu stabilnost, karakternu crtu zbog koje se ovi dečki nikada ne predaju. To je velika kvaliteta ove momčadi i ovih igrača. Ostaje žal što nismo dogurali do jedanaesteraca jer se uvijek čini da momčad koja je autsajder u to raspucavanje ulazi psihološki čvršća, pozitivnija. To smo čekali, ali nismo dočekali, no nemam kome što zamjeriti. Možemo biti sretni što nas je ova skupina mladih igrača predstavljala na Europskom prvenstvu", kaže Igor Bišćan, a prenosi stranica HNS-a.

Presudila je pogreška iz koje su Španjolci u kontri izjednačili.

"Ideja je bila izdržati još i produžetke, nekolicina igrača osjećala je probleme, a utakmica se primirila. Činilo se da ni Španjolci više ne žele riskirati previše, no onda smo mi naivno i mladenački zaspali, dok su oni to dobrim individualcem kaznili, to je presudilo. Plan je bio da budemo čvrsti i organizirani, da ne srljamo previše i mi budemo ti koji će iskoristiti greške. Energije je bilo jako malo, teško je bilo očekivati da ćemo se nametnuti."

Španjolci su kontrolirali igru, ali Hrvatska sejakodobro branila.

"Dosta je igrača prije desetak dana završilo natjecanja, neki nisu imali kontinuitet igara pa su igrali u ne baš idealnom stanju. Dobro smo se nosili sa Španjolcima, pokušavali neutralizirati njihove vrline. Kontrolirali su igru, ali nisu imali previše šanse, a šteta je što nismo zabili neku šansu iz prvog dijela. Kod primljenog pogotka nismo gubili glavu, nismo se raspali, nego smo se smirili i počeli igrati hrabrije. Uspjeli smo im se približiti i na kraju je Biuk napravio ono zbog čega smo ga zvali. Vidjeli ste koliko je teško igrati protiv Španjolske, čak i pojedinci s klupe mogu bljeskom riješiti utakmicu."

Na kraju je Bišćan ipak zadovoljan i ponosan onim što je Hrvatska pružila.

"Nemamo klasičnog napadača, realizatora, a morali smo se braniti sa svih deset igrača što zahtijeva veliku potrošnju i onda u napadu nedostaje svježine i energije da se žustrije uđe u šanse. Teško je protiv ovakvog suparnika zabijati golove. Međutim, nisu ni oni bili previše opasni. Nekako se činilo da će nakon našeg senzacionalnog povratka sve otići do jedanaesteraca, da ćemo biti psihički jači i proći. Možemo biti zadovoljni i ponosni."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!