Nogomet

Mađari ipak bez Dominika Szoboszlaija na Euru

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 01.06.2021.
Mađari ipak bez Dominika Szoboszlaija na Euru

Mađarska će na Euru nastupiti bez svog veznjaka Dominika Szoboszlaija nakon što se on nije oporavio od ozljede.

Sportski časopis Kicker najprije je izvijestio da će Szoboszlai, koji je u studenom prošle godine zabio odlučujući gol protiv Islanda za plasman Mađarske na EURO 2020, preskočiti turnir, a agencija Reuters je vijest potvrdila u utorak.

Dvadesetogodišnji nogometaš je početkom ove godine ozlijedio mišić i od tada nije igrao u svom klubu RB Leipzig, no prošli mjesec se priključio treninzima s momčadi.

Mađarska Europsko prvenstvo započinje 15. lipnja utakmicom protiv branitelja naslova Portugala u skupini F. Osim te dvije reprezentacije u toj skupini su još i svjetski prvaci Francuska i Njemačka.

Uprava Leipziga, Szoboszlai i trener reprezentacije Marco Rossi donijeli su odluku zajedno jer veznjakovo stanje nije na razini na kojoj bi bio koristan reprezentaciji. Mađarski je izbornik bio objavio popis s imenima 30 igrača na koje račuina za EURO i uskoro će objaviti konačan popis s kojeg će uz Szoboszlaija otpasti još dva igrača.

Szoboszlai će se usredotočiti na rehabilitaciju koja će biti pripremljena za sezonu Bundeslige 2021./22. Leipzig ga je kupio za 20 milijuna eura (24,44 milijuna dolara) u siječnju iz Salzburga, a prema Transfermarktu sada vrijedi 25 milijuna što ga čini najskupljim mađarskim igračem ikad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!