Košarka

Nuggetsi preživjeli Lillardovu kanonadu, Šarićevi Sunsi na rubu prolaza

Matej Kačan • srijeda, 02.06.2021.
Nuggetsi preživjeli Lillardovu kanonadu, Šarićevi Sunsi na rubu prolaza

Sinoć su odigrane tri pete utakmice serija prve runde NBA doigravanja, a na Istoku imamo novu momčad u drugom krugu. To su Brooklyn Netsi koji su prošli Boston, dok su druga dva susreta ponudila epsko nadigravanje Nuggetsa i Lillarda te uvjerljivu pobjedu Phoenixa...

U epskom nadigravanju od čak dva produžetka i 287 poena, Denver Nuggetsi vođeni Nikolom Jokićem uspjeli su preživjeti simultanku Damiana Lillarda koji je opet bio nezaustavljiv, ali nije uspio povesti svoju momčad do 3-2 vodstva u seriji i meč lopte.

Lillard je oborio NBA rekord s 12 trica u svojih 55 poena, a posljednju je zabio gotovo četiri minute do kraja drugog produžetka za 140:138. No, do kraja nije zabio ni poen, a nisu ni njegovi suigrači pa je Denver okrenuo, a osim Jokića heroj je bio i Michael porter Jr. koji je tricom minutu i pol do kraja postavio konačan rezultat od 147:140 i donio pobjedu.

Jokić je dirigirao igrom svoje ekipe i nedostajala mu je asistencija do triple-double učinka. Srpski je centar završio s 38 poena, 11 skokova i devet dodavanja, dok je Monte Morris ubacio 28, a Porter jr. 26. Kod Blazersa je Lillard ostao na 55, ali suigrača od preko 20 poena nije imao.

Druga dva susreta nisu donijela ni približno takvu dramu. Netsi su se s 3-1 vratili u Brooklyn te su sa 123:109 riješili seriju i prošli u drugu rundu. Sjajni se trojac opet iskazao, a prvi među jednakima bio je James Harden s 34 poena, ali i po deset skokova i asistencija. Jayson Tatum je za kraj Bostonove sezone ubacio 32.

LA Lakersi su i do sada imali problema s Phoenix Sunsima koje su, činilo se, riješili kad su poveli s 2-1 u seriji, ali su u drugom poluvremenu treće utakmice ostali bez Anthonyja Davisa te je jasno da bez njega nemaju dovoljno oružja, a ni obrane za borbu s drugom ekipom Zapada.

Tako je bilo i u petoj utakmici koja je najlakše od svih pripala jednoj ekipi, sa 115:85 za Sunse. Lakersi su tako na rubu ispadanja i moglo bi se dogoditi da oba prošlosezonska finalista ispadnu u prvoj rundi jer prvaci ne izgledaju spremni za ovo preokrenuti.

Devin Booker povukao je svoje s 30 poena i sedam skokova, ali je ključ bila obrana koja je Lakerse ostavila na "europskih" 85 poena uz očajnih 29/84 iz igre. Jedini vrijedan spomena kod Lakersa bio je LeBron James s 24 ubačaja i sedam dodavanja. Dario Šarić opet je zaigrao kad su se ispraznile klupe te je za sedam minuta iz igre gađao 2/3 uz jednu tricu za pet poena i dva skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2021. u 10:44
    portland je bio jako blizu kvragu sada ce bito tesko dobit 2
    Obrisan korisnik