Ostali sportovi

Luka Plantić ide na Olimpijske igre, Milun poražen

Branimir Korać, HINA • subota, 05.06.2021.
Luka Plantić ide na Olimpijske igre, Milun poražen
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Hrvatski boksač Marko Milun (24) u superteškoj kategoriji (+91 kg) nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Parizu. Zato će u Tokio putovati Luka Plantić koji je upisao novu pobjedu i izborio vizu.

U osmini finala Milun je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca (5-0) od favorita kategorije, Britanca Frazera Clarkea.

Iskusniji Clarke uspio je nametnuti svoj stil borbe, koristio je veću masu i težinu, i iz takve statične, nečiste borbe s puno guranja i hrvanja, povlačenja i držanja Miluna, Clarke je uspio iz klinča plasirati i dva jaka udarca, u prvoj i drugoj rundi, zbog kojih je sudac u ringu dvaput brojio Milunu.

Marku Milunu ostaje nada da se u Tokio može plasirati preko rang-liste Svjetske boksačke federacije, jer iz Pariza će se izravno kvalificirati samo četiri superteškaša, dakle samo polufinalisti.

“Danas završava jedno veliko poglavlje u mojem životu. Sve što sam radio, radio sam upravo zbog ove prilike koju sam,na žalost, propustio. Što se tiče meča, nikad se nisam izvlačio pa tako neću ni ovaj put. Oboje smo dali sve od sebe i u žaru borbe sam izgubio svijest na samom početku. Sumnjam na probijeni bubnjić ali što god da je, nisam bio u potpunosti svjestan meča.

Želim se zahvaliti svima koji su me nesebično podržavali ovih 5 godina u kojima sam prošao sve, od najviših vrhova i najdubljih ponora. Najviše mojoj obitelji, treneru Leonardu Pijetraju i bratu Savageu.

Završavam olimpijski proces od 4 godine s osjećajem zadovoljstva i sreće. Moja ljubav prema boksu je obogaćena još jednim velikim iskustvom i u budućnosti možete očekivati još puno od mene.

Moja malenkost i najteži sport na svijetu smo tek na početku meča", oglasio se Milun na društvenim mrežama nakon meča.

Marko Milun nije uspio, ali zato u Tokio putuje Luka Plantić! Luka je izdominirao protiv Irca Emmeta Brennana i jednoglasnom sudačkom odlukom s 5:0 odnio pobjedu.

Plantić je prvi hrvatski boksač koji je osigurao nastup u Tokiju, a šansu još ima i među boksačicama Nikolina Ćaćić koja je na redu u nedjelju.

Plantić je otputovao pun motiva i potpuno spreman na ono što ga je tamo dočekalo. Dobro je radio cijelo vrijeme i na odlasku iz Zagreba poručio je gdje se vidi u skoroj budućnosti.

Bio je to optimizam s pokrićem, odradio je sjajan posao te će nastupiti na Olimpijskim igrama.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros06.06.2021. u 09:22
    Eto koliko priče oko Miluna i Hrgovića - Milun opet nokautiran! Jel sada valjda jasno da Milun nema što tražiti u amaterskom boksu, a s obzirom da je već 3 ili 4 puta nokautiran od amatera koji imaju i drugačije rukavice i gdje je zato puno teže nokautirati nekoga - Milun zapravo nema što tražiti u... [više na forumu]
    tapiros