Košarka

Željko Žilavec: 'Naravno da je postojao rizik s puštanjem navijača, ali vrijedilo je'

Matej Kačan • nedjelja, 06.06.2021.
Željko Žilavec: 'Naravno da je postojao rizik s puštanjem navijača, ali vrijedilo je'
Foto: Pixsell

Direktor KK Zadar Željko Žilavec objasnio je kako je došlo do odluke da se navijači Zadra ipak puste u dvoranu na majstoricu, a o posljedicama će se razmišljati kasnije...

Iako je hrvatska košarka dobila novog prvaka, a to je Zadar nakon 13 godina, glavna sportska i društvena tema ipak je dolazak navijača na utakmicu usprkos zabranama lokalnog i nacionalnog stožera.

Zadrani su iskazali najveći građanski neposluh otkako je koronavirusa, a odgovorna osoba za puštanje pet tisuća ljudi u dvoranu je direktor KK Zadar Željko Žilavec.

Njemu vjerojatno slijede posljedice za propuste u organizaciji utakmice, ali kako sam kaže, sve to je vrijedilo vatrenog ambijenta u majstorici.

"Moram priznati da mi je laknulo nakon svega. Ne znam što će biti s obzirom na situaciju, sutra je novi dan, ali vrijedilo je" poručio je direktor kluba koji će, prema navodima mnogih domaćih medija, dobiti i prekršajnu prijavu.

Klub je pokušao ishoditi dozvole za barem dio navijača na tribinama, ali su svi stožeri rekli "ne". Na kraju je prevagnuo građanski neposluh, a policija i klub su ocijenili da je sigurnije pustiti navijače nego riskirati nerede ispred dvorane.

"Iskreno, ne znam koliko je navijača bilo, ali to su prijatelji kluba. Nije nam bilo svejedno s obzirom na odgovore koje smo dobivali, ali odluka je donesena pola sata prije utakmice. Postojao je rizik, ali su navijači reagirali odlično. Veliko im hvala na ponašanju i podršci", naglasio je Žilavec.

Po svemu sudeći, klubu i samom direktoru svakako slijedi kazna, ali je Žilavec već ranije najavio kako je spreman na posljedice. Prvo će se slaviti, a onda razmišljati o kaznama i posljedicama.

"Sezona je bila duga i naporna, treba malo vremena da se sve slegne, a prvo treba i malo proslaviti. Osvojili smo duplu krunu po drugi put, juniori su prvaci države, mislim da možemo biti zadovoljni. Idemo dalje, vjerujem da ćemo imati još razloga za zdravlje", kazao je Žilavec za Sport023.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!