Nogomet

Gvardiol: 'Debi ću pamtiti do kraja života, hvala suigračima što su mi olakšali'

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.06.2021.
Gvardiol: 'Debi ću pamtiti do kraja života, hvala suigračima što su mi olakšali'

Jedan od onih koji su zadovoljili u Bruxellesu je Joško Gvardiol. Ušao je na početku drugog dijela umjesto Borne Barišića i odradio dobru utakmicu...

Joško Gvardiol u prijateljskom susretu protiv Belgije odradio je prve minute u dresu A reprezentacije. Iako mu je to bio debi i to protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta, Gvardiol je ostavio dobar dojam.

"Jučer sam debitirao i to je prelijep osjećaj. Pamtit ću taj dan do kraja života. Iako mi je to bila prva utakmica, kažem da uvijek može puno bolje, ali s obzirom na debi, nemam za čim žaliti. Hvala suigračima koji su mi olakšali utakmicu."

Gvardiolu je ovo prvi put da je na pripremama A reprezentacije i to odmah uoči Europskog prvenstva, nije moglo bolje.

"Iskreno što se tiče poziva, nisam znao, dogodio se u kratkom vremenu, ali bio sam jako srretan. Što se tiče Eura, ne planiram ništa, moje je da treniram, dam svoj maksimum, slušam suigrače i vrijeme će dati svoje."

Mladi branič nije posebno razmišljao o reprezentaciji, a ovo vidi kao veliki podstrek za još snažniji rad u novom klubu. Iako je i u reprezentaciji krenuo kao lijevi bočni, omiljena mu je stoperska pozicija.

"Realno probio sam se kao stoper tako da bih volio to igrati, ali jednostavno nema mjesta za žalbe. Gdje god me se stavi, dajem svoj maksimum i to ću odraditi na što bolji mogući način."

Poraz od Belgije nije pokvario atmosferu u svlačionici.

"Naravno da nije ugodno izgubiti, nevezano je li rezultat bitan. Nije bilo nervoze niti ičega, bila je to utakmica da vidimo gdje smo jer smo igrali protiv broja jedan na Fifinoj ljestvici. Dobro smo reagirali, moramo poraditi na nekim detaljima i bit će sve super."

S obzirom na prvi nastup, treme je bilo, ali one pozitivne.

"Treme je bilo, ipak su mi to bili prvi trening i prva utakmica, ali to je normalno, tako je bilo i kada sam igrao Dinamo u Europi. Uvijek je mali pritisak i to je dobro da se ne opustiš previše. Baš sam komentirao s Ivanušecom da malo povučem nogu na treningu, ne bi bilo lijepo da dođem kao najmlađi i nekog ozlijedim."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!