Rukomet

PPD Zagreb u Poreču za korak bliže tituli: 'Cilj je stopostotan učinak'

Mihaela Bradovski • utorak, 08.06.2021.
PPD Zagreb u Poreču za korak bliže tituli: 'Cilj je stopostotan učinak'
Foto: Pixsell

PPD Zagreb u osmom kolu Lige za prvaka gostuje u Poreču i ima priliku posve se približiti osiguravanju titule prvaka...

U dosadašnjih sedam kola PPD Zagreb je upisao isto toliko pobjeda te će pokušati doći i do osme. Nju će hvatati u Poreču na gostovamnju koje Ivica Obrvan smatra iznimno neugodnim.

"Smatram da je ovo jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu Hrvatske. Ekipa Poreča već tradicionalno se nalazi u samom vrhu domaćeg prvenstva, a i ove sezone su pokazali da igraju dobar rukomet i da su u samoj eliti potpuno zasluženo. Želja nam je pobijediti i tako se još za jedan korak približiti našem cilju, a to je naslov prvaka Hrvatske. Bez obzira na nekolicinu naših igrača koji nedostaju, od ovih koji su krenuli na put tražim još malo koncentracije i pravog pristupa kako bismo upisali novu pobjedu. Imamo sav respekt prema domaćinu, ali želim da moji igrači pokažu svoju kvalitetu i da sutra zabilježimo očekivanu pobjedu", poručuje Obrvan za Zagrebovu stranicu.

Vlado Matanović upozorava kako se Porečane nipošto ne smije podcijeniti.

"Ne smijemo podcijeniti ekipu Poreča. Naš cilj je da odigramo kao i u dosadašnjim susretima jaku obranu, da iskoristimo njihove greške i postignemo što veći broj lakih golova uz što bolju realizaciju. Krajnji je cilj sezonu završiti sa stopostotnim učinkom i ja se nadam i vjerujem da ćemo u tome uspjeti."

Tijekom sezone upravo iz Poreča u redove Zagreba prešao je Filip Perić.

"Za mene je ovo povratak doma, a za ekipu odlazak na uvijek teško i vruće gostovanje u srce Veli Jože. Premda Poreč nije kompletan očekujem da će nam pružiti pravi otpor i da ćemo imati jednu prije svega borbenu, pravu mušku utakmicu. Kao i na našoj domaćoj utakmici smatram da smo mi, ipak, izraziti favoriti i da ne bi smjelo biti problema."

Ozbiljan nastup traži i Ivan Laljek.

"Znamo da je Poreč malo oslabljen zbog nekih ozljeda, ali mi u prvom redu zbog sebe ovo moramo shvatiti izuzetno ozbiljno. Uz ovu čeka nas još par jako bitnih utakmica do kraja sezone i na svakoj od njih moramo biti maksimalno koncentrirani. U dobrom smo nizu, dobro igramo, smatram da trebamo tako i nastaviti te pomoći treneru da može rotirati u ovoj utakmici i odmoriti sve igrače za utakmice koje su pred nama u naredna dva tjedna."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!