Nogomet

Petković: 'Imam sve predispozicije za odigrati odličan turnir'

Branimir Korać • četvrtak, 10.06.2021.
Petković: 'Imam sve predispozicije za odigrati odličan turnir'
Foto: Pixsell

Bruno Petković je debitant na velikim natjecanjima i iako nema iskustva s takvim utakmicama, ne sumnja da može odraditi odličan turnir. Vjeruje da Hrvatska već protiv Engleske može pokazati puno toga dobroga...

Bruno Petković jedna je od opcija Zlatka Dalića za prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Engleske. Petkovićev nastup protiv Belgije podijelio je mišljenja, a on smatra kako je spreman.

"Spreman sam, bez obzira na komentare nekih stručnjaka nakon Belgije, tu mi je izbornik ukazao i na dosta dobrih stvari, ali i pogreške. Možda nisam u velikoj golgterskoj formi, ali imam sve predispozicije za odigrati odličan turnir."

Englezi imaju određenih problema s ozljedama, ali Petković smatra kako i dalje mogu složiti izvrsnih 11.

"Svjesni smo rostera koji Engleska ima i kakvu širinu ima. To su igrači koji igraju u najvećim klubovima i mogu uskočiti. Analiziramo ih i tražimo njihove eventualne stvari koje možemo iskoristiti."

Petković također smatra kako engleski reprezentativci neće podcijeniti Hrvatsku, to je više stvar medija koji tako nastupaju.

"Ako usporedimo i Rusiju gdje sam bio navijač, a ne sudionik, puno više pompoznih najava bilo je u medijima nego od strane igrača. Znaju oni koliko su jaki, ali su svjesni i snage Hrvatske. Ne vjerujem da će biti uopće podcjenjivanja, ne znam kako će igrati, ali očekujem dobru utakmicu."

Odlaskom Marija Mandžukića, Petković je dosta utakmica odradio na poziciji središnjeg napadača.

"Osjećam odgovornost, ali ne pritisak i tremu. Od toga nema ništa pozitivno. Izbornik je taj koji odlučuje tko će igrati. Konkurencija je sjajna, ne želim se sam postavljati u ekipu, svatko može u svakom trenutku igrati."

S Kramarićem nije imao priliku često igrati, ali kaže da se dobro nadopunjuju.

"Krama je sjajan igrač, možda u zadnje vrijeme nismo puno zajedno igrali, ali dosta je pogledati njegovu statistiku u reprezentaciji i klubu. To je klasni igrač i lako se s takvim igračem razumjeti."

Svašta se pisalo u medijima, posebno Englezi nisu bili oduševljeni Petkovićevim nastupom, ali on se ne obazire na to.

"Ne obazirem se na komentare i ne osvrćem se na njih. Imaju tu ljudi koji su stručni i kvalitetni i koji me mogu savjetovati što i kako napraviti."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!