Tenis

Tsitsipas ispustio 2-0 u setovima pa ipak slavio za finale Roland-Garrosa

Branimir Korać • petak, 11.06.2021.
Tsitsipas ispustio 2-0 u setovima pa ipak slavio za finale Roland-Garrosa

Stefanos Tsitsipas prvi je finalist Roland-Garrosa. U polufinalu je nakon velike borbe slavio u pet setova protiv Alexandera Zvereva...

Sjajan meč odigrali su Stefanos Tsitsipas i Alexander Zverev. Tsitsipas je na kraju slavio u pet setova nakon velike borbe. Imao je 2-0 u setovima, Zverev se vratio, ali u petom setu Tsitsipas je ponovno bio pravi.

Grk je odlično krenuo u meč, poveo s 3:0 i odmah pokazao Zverevu što ga čeka. Prvi set dobio je bez problema ne dopustivši Zverevu nikakvu šansu za povratak.

U drugi set bolje kreće Zverev koji je poveo s 3:0, ali tu je stao, nakon toga Tsitsipas uzima čak šest gemova i drugi set.

Takav gubitak drugog seta nije pogodio Zvereva koji se uspio oporaviti i u trećem setu doći do breaka te se vratiti u igru. Zadržao je prednost do kraja seta, napravio je rani break i u četvrtom setu te istim poučkom došao do poravnanja na 2-2 i odluke u petom setu.

Iako je sada psihološka prednost bila na strani Zvereva, nije to iskoristio. Imao je u prvom gemu odmah 0:40, ali kada je Tsitsipas to spasio, Grk se pokrenuo.

Uslijedio je break u četvrtom gemu pa nakon toga potpuna kontrola Tsitsipasa koji do kraja meča drži prednost i sa 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3 odlazi u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!