Rukomet

PPD Zagreb kolo prije kraja obranio naslov

Matej Kačan • subota, 12.06.2021.
PPD Zagreb kolo prije kraja obranio naslov
Foto: Pixsell

Po 29. put u 30 izdanja, rukometaši Zagreba rukometni su prvaci Hrvatske. Nakon što se prošle godine naslov nije dijelio, Zagrebaši su novu titulu osvojili pobjedom nad Sesvetama...

Rukometaši Zagreba stari/novi su prvaci Hrvatske te su obranili naslov osvojen 2019. nakon što se zbog koronavirusa i prekida trofej nije dijelio prošle godine. PPD je naslov osvojio kolo prije kraja pobjedom nad Sesvetama.

U gostima je Zagreb bio vrlo uvjerljiv s 43:24 iako nekolicine igrača nije bilo na raspolaganju Ivici Obrvanu. On nije mogao računati na Marija Vuglača i Marina Šipića, a u sastavu za utakmicu nisu se našli niti Matej Ašanin, Filip Perić, Davor Ćavar, Nikola Grahovac i Nemanja Obradović.

No, nije to spriječilo Zagrebaše u dolasku do nove pobjede, a sa sedam pogodaka predvodio ih je Senjamin Burić. Po gol manje dali su David Mandić i Valentino Ravnić. Kod Sesveta je Eugen Josip Žaja dao šest.

"Čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici. Umor i zasićenost su vidljivi na kraju sezone, ali su imali motiv da protiv mlade i poletne ekipe odigraju dobru utakmicu. Sad smo i teoretski osigurali titulu, na tome im čestitam. Zadnja dva-tri mjeseca smo imali dosta kvalitetnih treninga na kojima su se dobro ponašali s bremenom igara u Ligi prvaka. Iz toga smo se dobro izdigli, pružili su dobre igre i apsolutno zasluženo, a možda i neočekivano superiorno osvojili naslov", kazao je Obrvan.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!