Nogomet

The Athletic: Southgate sprema iznenađenje u obrani?

Matej Kačan • nedjelja, 13.06.2021.
The Athletic: Southgate sprema iznenađenje u obrani?

Odbrojavaju se sati do susreta Hrvatske i Engleske na Wembleyju, a prema pisanju engleskih medija se čini da tamošnji izbornik sprema iznenađenje...

Prema pisanju uglednog nogometnog portala "The Athletic", engleski izbornik Gareth Southgate ozbiljno razmatra opciju da protiv Hrvatske krene s četiri igrača u zadnjoj liniji, i to uz veliko iznenađenje na lijevom boku.

Naime, na toj strani mogao bi krenuti Kieran Trippier, bek Atletico Madrida koji inače okupira desnu stranu, dok bi desno trebao početi Kyle Walker uz Mingsa i Stonesa na stoperima, što je i očekivano s obzirom na izostanak Harryja Maguirea.

Southgate je već isprobavao opciju s Trippierom lijevo koji je tamo krenuo u pripremnoj utakmici s Austrijom, a odigrao je i posljednji dio susreta s Rumunjskom na istoj strani. Događalo se to jer su Chilwell iz Chelseaja i Luke Shaw iz Uniteda imali produžene sezone i europska finala.

No, Trippier se očito svidio izborniku na lijevoj strani i mogao bi krenuti umjesto Shawa kojeg su svi očekivali na toj strani.

Što se napadačkih opcija tiče, čini se da će iza Harryja Kanea krenuti Foden, Mount i Raheem Sterling, što znači da će Jack Grealish i Marcus Rashford susret započeti na klupi, kao i Borussijin Jadon Sancho.

U samoj sredini se očekuju Declan Rice i Kalvin Phillips jer Liverpoolov Jordan Henderson još nije dovoljno spreman za početak utakmice iako je odigrao nekoliko minuta protiv Rumunjske.

MOGUĆI SASTAV ENGLESKE:
Pickford
Walker Mings Stones Trippier
Rice Phillips
Sterling Mount Foden
Kane

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!