Nogomet

Englezi: 'Vrijeme je da se nacija ujedini, ovo nam je najbolja šansa'

Matej Kačan • nedjelja, 13.06.2021.
Englezi: 'Vrijeme je da se nacija ujedini, ovo nam je najbolja šansa'
Foto: Pixsell

Engleski izbornik Gareth Southgate i bek Reece James dali su posljednje najave susreta s Hrvatskom i Eura, a iz Engleske pršti samopouzdanje i pozivi na jedinstvo...

Nakon što su zbog hitne situacije s Christianom Eriksenom otkazali medijske aktivnosti u subotu navečer, Englezi su se ipak u subotu javili iz svog tabora. Kao i kod Hrvatske, i na otoku postoji nacionalni naboj pa je Gareth Southgate pred utakmicu pozvao na jedinstvo engleskog naroda.

"Mislim da je vrijeme da se nacija ujedini. Ako reprezentacija može biti katalizator za to, to je onda sjajno, a mislim da je reprezentacija često bila baš to. Spajala je ljude, obitelji, društva. Želimo igrati dobro, želimo uzbuditi ljude. Ali, nije sve do nas, bilo je dosta podjela u društvu i moramo se sjetiti koliko smo jak otok i narod. Imamo sjajne kvalitete, bilo je trenutaka na početku pandemije kad smo bili jedno, tome bi uvijek trebali težiti."

Na desnom je konkurencija i Reece James koji osjeća da je ovaj turnir vrhunac ove reprezentacije i šansa da Englezi naprave nešto ozbiljno i napokon osvoje EURO.

"Mislim da je ovo najbolja šansa da osvojimo nešto i odemo do kraja na ovom natjecanju. Imamo kvalitetne igrače koji su mnogo osvajali i mislim da imamo dovoljnu dobru momčad za otići do kraja. Ne vidim zašto ne bi mogli. Moramo zaboraviti klupska rivalstva i biti jedna ekipa", poručio je James.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!