Nogomet

Southgate: 'Igrači su sjajno reagirali, igrali smo jako dobro od samog starta'

Jan Šneler • nedjelja, 13.06.2021.
Southgate: 'Igrači su sjajno reagirali, igrali smo jako dobro od samog starta'

Izbornik Engleske Gareth Southgate bio je vidno zadovoljan nakon pobjede nad Hrvatskom (1:0), svjestan kako je njegova momčad svladala najtežeg protivnika u skupini...

Engleska je na najbolji mogući način otvorila nastup na Europskom prvenstvu. Protiv Hrvatske s kojima Englezi uvijek igraju dosta teško, momčad koju je izabrao Gareth Southgate uspješno je odradila prvi zadatak. Premda je Englezima bio dovoljan jedan pogodak za tri boda, ne može se reći da nisu zasluženo slavili.

"Sjajno je što smo pružili našim navijačima i zemlji ugodno i lijepo poslijepodne. Igrači su sjajno reagirali, igrali smo jako dobro od samog starta. Bilo je trenutaka kada je tempo malo pao zbog velike vrućine, ali nismo dozvolili Hrvatskoj puno prilika i djelovali smo opasno", rekao je nakon susreta Southgate.

Nakon sjajnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, od Southgatea navijači Engleske očekuju novi dobar nastup na Euru. Pritiska javnosti će sigurno biti, ali upravo zato Southgateu je ključno bilo slaviti u prvom susretu.

"Trebat ćemo tijekom turnira sve napadačke igrače koje imamo. Možemo raditi izmjene i sigurno će toga biti. Ključno je bilo pritisnuti hrvatski vezni red i u tome smo uspjeli. Bio je ovo dan kada su svi koji su igrali, odradili posao sjajno i ovo je pobjeda cijele momčadi", zaključio je izbornik Engleske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!