Nogomet

Brazil lako s desetkovanom Venezuelom, važna pobjeda Kolumbije

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.06.2021.
Brazil lako s desetkovanom Venezuelom, važna pobjeda Kolumbije

Krenula je Copa America koja se održava nekako na silu unatoč svim problemima s koronavirusom i među reprezentacijama i općenito na kontinentu.

Ionako snažan Brazil, nije mogao imati lakši posao na otvaranju Copa Americe. Prvo kolo u Brasiliji donijelo mu je dvoboj protiv Venezuele, ionako dosta skromne reprezentacije, a ovako pogođene koronavirusom još skromnije. Na kraju bio je to neravnopravan dvoboj u kojem je Brazil potpuno dominirao.

Venezuela je izdržala do 23. minute kada se Marquinhos dobro snašao pred golom Venezuele i postigao vodeći pogodak. Već do tada stvorili su Brazilci nekoliko vrlo opasnih situacija pred golom, ali lopta nije htjela u mrežu.

Novi pogodak stigao je sredinom drugog dijela kada je dosuđen kazneni udarac za Brazil, a uspješno ga je izveo Neymar. Taj pogodak omogućio je Brazilu da odigra završnicu s manje stresa, a u posljednjim minutama među strijelce se upisao i Gabriel Barbosa za konačnih 3:0. Očekivano teži posao imala je Kolumbija koja je svladala Ekvador s 1:0. Niti Kolumbijci nisu pošteđeni drame s koronavirusom i ova pobjeda puno im znači.

Jedini pogodak pao je u 42. minuti, a strijelac je bio Edwin Cardona nakon čega više pogodaka nije bilo iako je Ekvador pritisnuo u nastavku susreta.

Loša vijest za Kolumbiju stigla je nakon susreta, Yairo Moreno i Oscar Murillo morali su napustiti igru, a utvrđeno je kako je obojici stradao mišić te su pod upitnikom za nastavak natjecanja.

Copa America, skupina B, prvo kolo:
Brazil - Venezuela 3:0
Kolumbija - Ekvador 1:0

Copa America 2021., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Brazil3:0Venezuela
Kolumbija1:0Ekvador
1Brazil 13:0+33
2Kolumbija 11:0+13
3Peru 00:000
4Ekvador 10:1-10
5Venezuela 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!