Nogomet

Foda: 'Zaslužili smo pobjedu, igrači su ispisali povijest'

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.06.2021.
Foda: 'Zaslužili smo pobjedu, igrači su ispisali povijest'

Austrija je upisala svoju prvu pobjedu na europskim prvenstvima u povijesti i to slaveći 3:1 protiv debitanta Sjeverne Makedonije...

Izbornik austrijske nogometne reprezentacije Franco Foda nakon 3:1 pobjede protiv Sjeverne Makedonije u susretu 1. kola skupine C na Euru u Bukureštu koju su osigurale zamjene Michael Gregoritsch i Marko Arnautović, izjavio je kako je njegova momčad zaslužila pobjedu.

"Zaslužili smo pobjedu. Igrači su ispisali povijest, a od prve se minute vidjelo kako žele uspjeh. Zamjene su nam u nastavku donijele novi impuls. U drugom poluvremenu smo ubrzali dodavanja, bili pokretljiviji i odigrali stvarno dobro. Pogodak smo primili zbog trenutka dekoncentracije", kazao je Foda.

Ovo je prva pobjeda Austrije na europskim prvenstvima u povijesti te prva pobjeda na nekom velikom natjecanju nakon 31 godine i uspjeha protiv SAD-a na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990.

Sjevernoj Makedoniji dvoboj protiv Austrije bio je prvi na velikim natjecanjima u povijesti, a izbornik Igor Angelovski je nakon poraza kazao:

"Kada izgubite uvijek ste razočarani, ali ovo je naša prva utakmica. U nekim smo razdobljima igrali dobro i imali kontrolu, a ključni su trenuci bili promašaj Nikolova kod 1:1 i austrijski gol za 2:1. Znali smo da ćemo igrati protiv momčadi koja je trkački jaka i zato smo kod 1:1 odlučili igrati defenzivnije. Imamo mjesta za napredak, a i trebali bismo izbjegavati pogreške koje smo činili tijekom ovog susreta. Žao mi je naših navijača jer su stvorili odličnu atmosferu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!