Košarka

Jokić objavio da neće igrati za Srbiju: 'Stanje tijela nalaže duže odsustvo'

Matej Kačan • srijeda, 16.06.2021.
Jokić objavio da neće igrati za Srbiju: 'Stanje tijela nalaže duže odsustvo'

Najbolji srpski košarkaš i jedan od najboljih igrača svijeta Nikola Jokić razočarao je navijače u svojoj domovini objavom da neće igrati za reprezentaciju na kvalifikacijama za OI...

Samo nekoliko dana nakon što je do kraja zaludio košarkašku Srbiju osvajanjem MVP nagrade u NBA ligi, Nikola Jokić je jednom objavom naglo ohladio svoje zemljake. Iako je sa svojim Denverom "metlom" ispao u polufinalu Zapada, Jokić ne dolazi na pripreme reprezentacije.

Jokić je ove sezone odigrao sve 72 utakmice regularne sezone uz dvije serije doigravanja te je poručio da mu je potreban odmor pa će propustiti ovo reprezentativno ljeto. Točnije, zasad će propustiti samo kvalifikacijski turnir za OI jer još postoji nada u Tokio ako se Srbija plasira.

""Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kad moram obavijestiti da i pored ogromne želje nisam u mogućnosti igrati za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo s terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i to moram prihvatiti. Uvjeren sam da momci imaju i bez mene kvalitetu za napraviti rezultat koji će nam svima donijeti puno radosti", poručio je centar.

Srbija je u Beogradu domaćin jednog od turnira s Dominikanskom Republikom, Filipinima, Portorikom, Senegalom i Italijom. Sreća u nesreći za Srbe je činjenica da je samo dan ranije Talijanima otkazao Marco Belinelli.

Jokić je već duže vrijeme u toplo-hladnom odnosu s reprezentacijom i navijačima. Prije četiri godine je također otkazao Eurobasket pa je bio na udaru kritika, a na SP 2019. stigao u reprezentaciju te je odigrao slab turnir te je opet bio kritiziran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!