Nogomet

Blagojević za Sportnet: 'Talijani su definitivno moji favoriti, a Turci su najveće razočaranje'

Branimir Korać • četvrtak, 17.06.2021.
Blagojević za Sportnet: 'Talijani su definitivno moji favoriti, a Turci su najveće razočaranje'
Foto: Pixsell

Tri utakmice drugog kola su iza nas, na redu su nova tri susreta. Kapetan Istre 1961 Slavko Blagojević oduševljen je Talijanima, ali je definitivno više očekivao od Turaka...

Već prvog dana drugog kola u skupinama, dobili smo prvog sudionika osmine finala. Riječ je o Italiji koji je odigrala još jednu impresivnu utakmicu. Talijani su pregazili i Švicarsku i zasad ostavljaju najbolji dojam.

Do kraja Prvenstva, u suradnji s klubovima HT Prve lige, igrači i treneri komentirat će događanja od dana ranije i prognozirat će dvoboje koji su pred nama pa tako danas dolazi na red Istra 1961 i njen kapetan Slavko Blagojević.

Finska - Rusija 0:1

Jedna od lošijih utakmica na Prvenstvu. Finci su dobili Dance u prvoj utakmici i protiv Rusije bi bili zadovoljni i bodom jer bi s tim ishodom bili jednim korakom u drugoj fazi turnira. Tako su i ušli u utakmicu s čvrstim blokom i vrebali su na kontranapade gdje imaju opasnog napadača i odličnog golgetera Pukkija. Iz jedne takve situacije su i postigli pogodak, ali im je poništen zbog ofsajda. S druge strane favorizirana Rusija je bila samozatajna i mučila se u izgradnji napada i kreiranju prilika. Zabili su Rusi gol iz jedne jedine prave akcije i kvalitete Mirančuka i Dzjube. Na kraju su Rusi bili bolji baš za taj jedan gol i zasluženo pobijedili.

Turska - Wales 0:2

Turska je najveće razočarenje turnira za sada. Sjećam se kada su dobili Francusku 2:0 i Nizozemsku 4:2, pratio sam ih kroz kvalifikacije i stvarno su djelovali odlično. Mislio sam da će Turska biti nagazna mina nekim ekipama, ali ne znam što se dpgađa s njima. Dobivaju lake golove, a u napadaju su bezopasni. Kako je Turska razočarenje, Wales je ugodno iznenađenje. Po meni malo su i podcijenjeni jer u momčadi imaju igrače poput Balea, Ramseya, Jamesa i Joea Allena koji mogu napraviti probleme svakoj ekipi što su i pokazali do sada. Brzi su i okomiti i s ovom pobjedom su napravili veliki korak prema drugoj rundi. Sigurno će imati što reći u nastavku natjecanja.

Italija - Švicarska 3:0

Kada Talijani zapjevaju himnu prije utakmice, nije bitno tko je na drugoj strani. Vidi se da su nabrijani i da dišu kao jedan. Oni su definitivno moji favoriti turnira. Ne igraju onaj stari dosadni talijanski stil na 1:0 gdje se većinu utakmice samo brane. Ova današnja Italija igra lepršavo i čvrsto i stvarno su ubojiti. Puno dobrih individualaca i nadam se da će dogurati daleko.

Ukrajina - Sjeverna Makedonija (15:00)

Ukrajina je favorit u ovoj utakmici. Pokazali su Ukrajinci i protiv Nizozemaca svoju kvalitetu. I kada su gubili 2:0 protiv moćne Nizozemske, pokazali su karakter i vratili se na 2:2, ali na kraju izgubili. U ovoj utakmici ću navijati za Makedoniju i volio bih da pobijede. Imaju i oni svoje adute poput Elmasa, starog lisca Pandeva i naravno najboljeg igrača HNL-a Ademija koji je motor ove ekipe.

Danska - Belgija (18:00)

Danskoj će sigurno biti veliki hendikep neigranje njihovog najboljeg igrača Eriksena, ali sigurno da će to i na drugu stranu biti veliki motiv za njegove suigrače s obzirom na situaciju koja se dogodila s njim. Već su na toj utakmici pokazali veliko zajedništvo. Belgija je stvarno strašna ekipa koja je jedan od favorita za osvajanje turnira. Imaju igrače da mogu napraviti dvije reprezentacije u kojima nema razlike. Odlične individualce i veliku širinu tako da ce ovo biti jako zanimljiva utakmica, ali ipak prednost dajem Belgiji.

Nizozemska - Austrija (21:00)

Obje ekipe su pobijedile u prvoj utakmici i ulaze u ovaj susret malo opuštenije. Mislim da će biti otvorena utakmica i da će Nizozemska to dobiti jer je za klasu bolja.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!