Nogomet

Perišić: 'Nemamo pravo na kalkulacije, moramo napasti visoko i dati sve od sebe'

Branimir Korać • petak, 18.06.2021.
Perišić: 'Nemamo pravo na kalkulacije, moramo napasti visoko i dati sve od sebe'

Hrvatski nogometni reprezentativci spremno dočekuju današnji dvoboj protiv Češke. Jedan od onih koji imaju sigurno mjesto u početnoj postavi je Ivan Perišić...

Hrvatska je nastup na Europskom prvenstvu otvorila porazom od Engleske, a Ivan Perišić ističe kako se taj dvoboj izanalizirao, a posebno pogreške.

"Bilo je dosta dobrih stvari, dosta smo pričali poslije utakmice o lošijim stvarima, da ih ispravimo i popravimo tu igru, pogotovo prema naprijed. Mislim da možemo izvući dosta toga pozitivnog i da u drugoj utakmici možemo biti samo bolji. Zaboravili smo prvu utakmicu, imamo još dvije i ovisimo o sebi. Moramo pobijediti."

Protiv Čeha nama kalkulacija, ide se na pobjedu.

"Bili smo u prvoj utakmici malo oprezniji i pokazali smo malo previše respekta prema Engleskoj. Sada su ostale još dvije utakmice, nemamo više pravo na kalkulacije, idemo na pobjedu. Moramo napasti visoko i jednostavno dati sve od sebe."

Hrvatskoj nedostaje Mario Mandžukić, s njim je igrala drugačije nego danas, priznaje Perišić.

"Znamo svi kakav je Mandžo bio igrač, koliko je davao i radio za ekipu. Sada imamo drugačiji stil napadača i trenutno i Petković i Rebić i Kramarić su totalno drugačiji od mandže i moramo se prilagoditi tome. Prihvatiti to što imamo i izvući najbolje iz svakog pojedinca."

O Češkoj se sve zna, a Perišić smatra kako će sve ovisiti o Hrvatskoj.

"Gledali smo Češku, dobra je i organizirana ekipa. Trkački je baš dominantna, ima par dobrih pojedinaca, ali ako mi budemo pravi, dosta toga će se pitati i nas. Koncentrirani smo na sebe i na našu igru."

Hrvatska je protiv Češke igrala i na prošlom Europskom prvenstvu u Francuskoj, taj susret je okončan 2:2.

"Imali su i tada ok ekipu, mi smo bili dobri i dominirali sve do onog prekida koji nas je malo izbacio iz ritma. Pet godina kasnije oni imaju novu ekipu, a nas je dosta koji smo bili i u Francuskoj. Moramo sada ući pametno i mirno u utakmicu i riješiti je na što bolji način."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!