Nogomet

Coufal: 'Pogriješili smo kod pogotka, njihova genijalnost, naša glupost'

Jan Šneler • petak, 18.06.2021.
Coufal: 'Pogriješili smo kod pogotka, njihova genijalnost, naša glupost'

Nakon remija s Hrvatskom, reprezentativci Češke očekivano su bili zadovoljni jer trenutno imaju vrlo ugodnu poziciju i praktički osiguran drugi krug natjecanja...

Kada nakon dva susreta imate četiri boda i gol razliku 3:1, morate biti zadovoljni. Naročito kada su ta dva protivnika domaćin Škotska i svjetski doprvak Hrvatska. Češka reprezentacija na pragu je osmine finala, a u zadnjem kolu ćemo vidjeti s kojeg će mjesta, u slučaju prolaza, ići u nokaut fazu.

"Pogriješili smo kod pogotka, nismo zatvorili puteve nakon slobodnog udarca, a Perišić nam je ušao iza leđa. Njihova genijalnost, naša glupost. Mogli smo doći i do boljeg ishoda, ali uzet ćemo bod s velikim zadovoljstvom", rekao je Vladimir Coufal za ČT Sport.

Jedan od heroja je i Patrick Schick koji je trenutno najbolji strijelac Eura s tri postignuta pogotka. Srušen i krvav nakon prekršaja Dejana Lovrena, napadač Češke sam je odlučio realizirati kazneni udarac.

"Bio sam uzdrman, ali pri svijesti pa sam vjerovao u sebe. Osjetio sam Lovrenov lakat i vjerovao kako će VAR vidjeti očigledan prekršaj i kako ćemo dobiti jedanaesterac. Uzeo sam loptu, imao tampone u nosu, nisam disao savršeno, ali uspio sam", rekao je strijelac vodećeg pogotka.

Česi su u naletu, tu nema nikakve dvojbe i protiv Engleske nemaju što izgubiti. U slučaju pobjede Engleske nad Škotskom, remi s Englezima donio bi im sigurno drugo mjesto. To je kapital koji neće htjeti propustiti. Igrom i zalaganjem su pokazali da zaslužuju prolaz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!