Košarka

Čudo u Los Angelesu, drugo poluvrijeme Clippersa za pamćenje

Branimir Korać • subota, 19.06.2021.
Čudo u Los Angelesu, drugo poluvrijeme Clippersa za pamćenje

Los Angeles Clippersi izborili su finale Zapada čudesnim drugiom poluvremenom protiv Jazza. U borbi za finale lige tako će se naći Dario Šarić sa Sunsima i Ivica Zubac s Clippersima...

LA Clippers - Utah Jazz 131:119 (4-2)

Najbolja momčad lige u regularnom dijelu nije uspjela ući u finale konferencije. Utah Jazz završava sezonu nevjerojatnim porazom u šestoj utakmici protiv Clippersa koji su slavili sa 131:119 iako su u jednom trenutku gubili s 25 koševa razlike.

Clippersi su odigrali nevjerojatno drugo poluvrijeme na krilima Terancea Manna koji je odigrao utakmicu života i postao neočekivani junak LA-a. Mann je dobio veliku minutažu nakon ozljede Kawhija Leonarda, a ovdje je odigrao kako nitko nije očekivao.

Nakon skromnog prvog dijela, u drugom poluvremenu Clippersi jednostavno nisu mogli promašiti te su to razdoblje igre dobili s nevjerojatnih 81:47.

Na početku treće dionice Jazz je vodio s ogromnih 75:50 i nekako se činilo da će serija otići do majstorice. Na sredini četvrtine Jazz je i dalje imao 21 poen viška, no onda kreću Clippersi, rade seriju 21:2 i vraćaju se u utakmicu.

Jednostavno im se sve otvorilo, nisu mogli promašiti i što god je Jazz napravio, nije mogao držati korak s Clippersima. Samo u drugom poluvremenu LA je šutirao iz igre 30/42 od čega čak 14/19 za tricu. Mann je u trećoj dionici ubacio 20 poena i pokrenuo je veliki preokret.

Susret je završio s 39 poena (7/10 za tricu), Paul George dodao je 28 poena, devet skokova i osam asistencija, a Reggie Jackson 27 poena i deset asistencija. Ivica Zubac igrao je malo, tek šest minuta za vrijeme kojih je ubilježio samo jednu blokadu.

Na drugoj strani Donovan Mitchell ubacio je 39 poena (9/15 za tricu) uz po devet skokova i asistencija. Po 21 poen dodali su Royce O'Neale (deset skokova) i Jordan Clarkson. Bojana Bogdanovića čeka, nadamo se, reprezentativno ljeto, a ovdje je za 35 minuta ubacio 14 poena (1/3 za dva, 4/8 za tri poena) uz četiri skoka.

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 99:104 (3-3)

Philadelphia se uspjela izvući i izboriti majstoricu na svom parketu protiv Hawksa. Atlanta ima za čim žaliti, imala je veliku priliku izboriti finale Istoka, ali ovako mora se vratiti u Philadelphiju u odlučujuću utakmicu koja bi mogla biti najteža misija za Hawkse dosad.

U prošla dva susreta Sixersi su prokockali visoku prednost, ali to ih nije psihološki uzdrmalo, u dobrom izdanju bili su u šestoj utakmici i odnijeli su pobjedu.

Hawksi su poveli s 12 poena viška dosta rano, ali Philadelphia se oporavila i kasnije polako preuzela kontrolu nad rezultatom. U završnici susreta imala je mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i odluka će pasti u sedmoj utakmici.

Hawksi su završnicu odradili bez Bogdana Bogdanovića koji je osjetio probleme s koljenom, tek će se vidjeti hoće li moći nastupiti u sedmoj utakmici.

Kod Sixersa najbolji su bili s po 24 poena Tobias Harris (pet skokova) i Seth Curry (6/9 trica) te Joel Embiid s 22 poena i 13 skokova.

Kod Hawksa Trae Young završio je s 34 poena (5/10 trica), 12 asistencija i pet skokova, Kevin Huerter dodao je 17 poena i 11 skokova, a Clint Capela 14 poena i 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac19.06.2021. u 12:11
    ZUBAC IGRA JAKO MALO... NEK GA PUSTE DA IGRA U REPKI KAD MU NEDAJU MINUTE
    53njac
  • Obrisan korisnik19.06.2021. u 10:14
    cčipersima prvo finale zapada i to bez leonarda
    Obrisan korisnik