Nogomet

Mancini: 'Ovo nam je treća utakmica u deset dana na 30 stupnjeva, trebamo svježe igrače'

Branimir Korać • nedjelja, 20.06.2021.
Mancini: 'Ovo nam je treća utakmica u deset dana na 30 stupnjeva, trebamo svježe igrače'

U izravnoj borbi za prvo mjesto u skupini Italija u Rimu igra protiv Walesa. Remi Talijanima donosi prvo mjesto, no Mancini želi pobjedu...

Italija je osigurala prolaz u sljedeću fazu Europskog prvenstva, ali želi prvo mjesto u skupini i nastavak niza neporaženosti. U Rim dolazi Wales, a Roberto Mancini poručuje kako neće biti nikakvih kalkulacija i da Italija ide na pobjedu.

"S naše strane neće biti nikakvih kalkulacija. Imamo već šest bodova i već smo osigurali prolaz. Ići ćemo u London ili Amsterdam, ovisno o ovom susretu, ali se stvarno ne zamaramo previše s potencijalnim protivnicima. Ako završimo u Amsterdamu kao drugoplasirani u skupini, nema veze, ako završimo u Londonu, još bolje. Naš cilj je kao i uvijek dosad upisati pobjedu u narednom susretu."

Wales je svoje dvije utakmice u Bakuu odradio na visokoj razini i upisao je remi sa Švicarskom i pobjedu protiv Turske.

"Wales je vrlo težak protivnik. Već dugo je dosta visoko u Fifinom poretku reprezentacija što potvrđuje da ima kvalitetne igrače. Momčad je koja dolazi iz Velike Britanije, od tamo dolaze fizički moćne momčadi stoga nas čeka vrlo zahtjevan i težak dvoboj, posebno jer Velšani već imaju četiri boda."

Wales je već ostvarivao velike rezultate na velikim natjecanjima.

"Na prošlom Europskom prvenstvu Wales je bio među četiri najbolja što nam govori da ćemo morati odigrati jako dobru utakmicu. Ima sjajne igrače poput Joea Allena, Garetha Balea, Daniela Jamesa i bit će to fizički i tehnički jako zahtjevan dvoboj."

Prvi nastup na ovom Euru upisat će oporavljeni Marco Verratti.

"Marco treba utakmica, sada već neko vrijeme trenira s nama, spreman je i motiviran. Vrlo je vjerojatno da će dobiti određenu minutažu u ovom susretu, vidjet ćemo nakon prvog poluvremena u kakvom je stanju i kako se osjeća. Morat ćemo vidjeti u kakvom su stanju igrači, ovo nam je treća utakmica u deset dana na 30 stupnjeva u kojoj moramo do pobjede, bit će potrebne svježe noge."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!