Nogomet

Kovačić: 'Škoti idu na 300 posto, bojim se da neće biti dobro ako budemo razinu ispod'

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.06.2021.
Kovačić: 'Škoti idu na 300 posto, bojim se da neće biti dobro ako budemo razinu ispod'
Foto: Pixsell

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić je u najavi susreta sa Škotskom pozvao na to da Vatreni izjednače škotsku trku i agresiju, a onda će i kvaliteta isplivati...

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić najavio je susret koji će za Vatrene biti pitanje života i smrti na Euru. Hrvatska mora svladati Škotsku ako želi u osminu finala, a za to joj treba mnogo bolja izvedba nego u prva dva kola.

"Svi znamo da nije bilo dobro, ali to moramo analizirati, staviti iza sebe i pripremiti se za Škotsku koja nam je sad najbitnija utakmica. Bitno je da se pripremimo, damo sve od sebe i budemo puno bolji nego što smo bili."

Cijela javnost traži razloge za lošija izdanja u prve dvije utakmice, ali ni Kovačić nije siguran u to što je točno nedostajalo.

"Iskreno, ni sam nemam neko objašnjenje. Jednostavno smo izgledali sporo i tromo, kakvi ne bi trebali biti. Sigurno da moramo popraviti ulazak u utakmicu jer će Škoti krenuti agresivno. Jako su organizirani, dosta trče i sigurno da taj segment moramo popraviti."

Hrvatska je u prve dvije utakmice izgledala dosta blijedo i napadački neopasno, a Kovačić problem vidi u posljednjim potezima u zadnjoj trećini.

"Imali smo neke poluprilike i šanse u prve dvije utakmice, i u prvom dijelu protiv Čeha i protiv Engleza, ali nam je nedostajalo ono zadnje dodavanje. Možda da smo zabili prije, utakmice bi otišle u drugom smjeru, zato moramo popraviti realizaciju."

Vatreni se ne zavaravaju i ne očekuju laku utakmicu iako su Škoti možda nekakvim renomeom na glasu kao najslabija momčad grupe.

"Sigurno neće biti lakše nego u prvim utakmicama, bit će jako teško jer se i oni bore za prolazak. Lakše nego u prve dvije sigurno ne može biti, fali nam dobar rezultat da dobijemo na samopouzdanju i boljoj atmosferi. No, situaciju moramo prihvatiti i učiniti sve da Škotska bude taj dobar rezultat."

Škoti su fizički jaka i čvrsta ekipa i Hrvatska prvo mora odgovoriti pristupom, a onda će i kvaliteta isplivati.

"Bit će teška utakmica, nije protiv Škota lako igrati. Borbeni su, idu 300 posto, a mi moramo izjednačiti trku i agresivnost i onda će to biti OK. Budemo li razina ispod, bojim se da neće biti dobro."

Kovačić je na EURO stigao nakon sjajne sezone u Chelseaju koja je kulminirala osvojenom Ligom prvaka i vidi se da je odlazak iz Reala bio pun pogodak za Kovačićevu karijeru.

"Tražio sam izlaz iz Madrida i otišao u Chelsea i to mi je bila prekretnica. Stvarno sam odigrao dosta utakmica i dolaskom novog trenera imamo sjajnu ekipu i trenera koji mi vjeruje. Jedini minus je ta ozljeda koju sam imao pred kraj sezone, ali je inače sve fenomenalno", kazao je Kovačić.

Cijeli razgovor s Mateom možete pogledati na linku ispod:

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!