Nogomet

Petković: 'Ne možemo obećati pobjedu, ali možemo da ćemo dati zadnji atom snage'

Mihaela Bradovski • utorak, 22.06.2021.
Petković: 'Ne možemo obećati pobjedu, ali možemo da ćemo dati zadnji atom snage'

Bruno Petković trebao bi krenuti od prve minute. Očekuje se njegov nastup protiv Škota od samog početka, a Petković obećaje da će igrači dati sve od sebe za pobjedu...

Bruno Petković svjestan je da Hrvatska dosad nije ispunila očekivanja. Očekivanja su bila visoka, a rezultat je zasad skroman.

"I naša očekivanja i očekivanja javnosti bila su jako velika. Teško je reći što se točno dogodilo, a i po pitanjima novinara i po svemu stječe se dojam da je sve gotovo i izgubljeno, da smo u bezizlaznoj situaciji, ali nismo. I dalje odlučujemo sami o sebi tako da iako svima okolo igre ne ulijevaju povjerenje za zadnju utakmicu, ali mi smo homogeni, doslovno je dobra atmosfera u momčadi i treba nam jedan dobar rezultat da nam naraste samopouzdanje. Ova utakmica će sve pokazati."

Petković se ne želi previše osvrtati na ono što je bilo već gleda u budućnost.

"Negativan ciklus utakmica je iza nas. Možemo naći milijun alibija zašto nismo bolji, ali nepotrebno je toliko se vraćati unazad i jedino što ima smisla je gledati prema naprijed. Sve što radimo je da se što bolje psihički i taktički pripremimo za ovu utakmicu."

Hrvatska nikada nije pobijedila Škotsku, ali tradicije su tu da se ruše.

"Nikada nisam bio pobornik velikih mitova, imamo negativan omjer i slične stvari. Jako tvrd protivnik i nešto što je možda teže prikazati javnosti jer bi nam na papiru svi dali tri boda i rekli da ćemo to dobiti. No nogomet je zato poseban jer u svakoj utakmici moraš dati svoj maksimum da bi kvaliteta isplivala."

Osobnim učinkom Petković se ne zamara, najvažnije mu je da pomogne momčadi na putu do pobjede.

"Jedino čemu se nadam je pobjeda, nisam tu da hvatam neku osobnu statistiku i mislim na sebe. Ne ciljam na nikakav gol, asist, potez ili nešto, cilj je pobijediti utakmicu."

"Ovo mi je prvo veliko natjecanje i ostvarenje snova. Kad si dijete onda to sanjaš posebno kod nas gdje je nacionalni naboj još izraženiji."

Ono što ga smeta je negativna atmosfera koja se stvorila oko reprezentacije za što krivi medije.

"Puno je negativnih komentara i loše atmosfere oko reprezentacije više nego unutra. Sami mediji su jako negativni i teže senzacionalizmu, bitno im je da se samo nešto ekstremno događa. Ne možemo obećati pobjedu, ali možemo da ćemo dati zadnji atom snage. Ako bude tako, rezultat će doći."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!