Nogomet

I Škoti oduševljeni Modrićem: 'Bojim se da mu noge nisu otišle'

Matej Kačan • srijeda, 23.06.2021.
I Škoti oduševljeni Modrićem: 'Bojim se da mu noge nisu otišle'

Luka Modrić je opet odigrao briljantnu partiju u pobjedi Hrvatske nad Škotskom, a pohvale za svoju igru je pobrao i među istaknutim analitičarima sa škotske strane...

Hrvatski kapetan Luka Modrić odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu kad je bilo najvažnije te je golom i asistencijom pogurao Vatrene prema drugom mjestu i osmini finala Eura. Imuni na predstavu hrvatskog virtuoza nisu ostali ni Škoti.

Kapetan Andy Robertson upravo je u Luki vidio prevagu te je kazao: "Modrić je vodio igru te je zabio predivan pogodak i zato smo ostali kratki."

Modrić je po SofaScoreu imao ocjenu 8.0 te je uz Vlašića i Perišića bio najbolji hrvatski pojedinac. Imao je 116 dodira i fantastičnih 86/98 točnih dodavanja (88 posto). Imao je jedno ključno dodavanje, 7/10 dugih lopti te jedan uspješan dribling, a na sve je to dodao gol i asistenciju.

Ne čudi zato da su i nekadašnji škotski nogometaši, a danas analitičari oduševljeni partijom hrvatskog kapetana iako je baš on zaslužan što Škotska ne ide dalje.

Nekadašnji napadač Rangersa i Škotske s preko 250 pogodaka za Rangerse, Ally McCoist ocijenio je Modrića najboljim igračem na terenu, iako je Vlašić ponio nagradu za igrača utakmice.

"Modrić je bio daleko najbolji igrač na terenu, za milju bolji od ostalih. Užitak ga je gledati, taj udarac je veličanstven. Slomio nam je srce, ali je veličanstven."

Novinar Neil Forysth na Twitteru se osvrnuo na najave i navode da su Modrića stisnule godine i da više nije toliko jak na nogama kao nekad:

Scott Brown dobro je poznat kao dugogodišnji kapetan Celtica i škotske reprezentacije, a protiv Modrića je u reprezentativnom dresu imao prilike igrati dva puta. Bilo je to na Hampdenu u prijateljskom susretu 2008. te u kvalifikacijama za SP 2014 kad je Škotska na domaćem terenu slavila 2:0.

"Radost ga je gledati. Igrao je 90 minuta i izgledao kao da može još 90. Bit je u malim stvarima, dodirima, njegovoj viziji. Trener ga pušta da igra na način na koji on to želi i daje mu slobodu, a ovaj mu uzvraća", kazao je Brown.

Još jedan bivši škotski kapetan Willie Miller sipao je pohvale: "Vrhunska kvaliteta, bio je briljantan i svugdje na terenu. To nadvisuje sve, ne možete ništa protiv toga, teško je uopće prići mu kad ste obrambeni igrač", naglasio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo23.06.2021. u 09:54
    Ja toliko volim Škote da sam se veselio kad su zabili gol, a kad sam vidio njihove navijače, poželio sam da se napijem s njima u nekom pubu.
    chepo