Nogomet

Clarke: 'Obećavam da neće proći 23 godine do sljedećeg turnira'

Matej Kačan • srijeda, 23.06.2021.
Clarke: 'Obećavam da neće proći 23 godine do sljedećeg turnira'

Škotski izbornik Steve Clarke nije bio sretan nakon ispadanja njegove ekipe s Eura, a kao prijelomnu stvar je označio hrvatsko iskustvo na velikim natjecanjima...

Svoj prvi nastup na velikom natjecanju nakon 23 godine Škotska je okončala u skupini s jednim bodom. Imali su Škoti istu priliku kao i Hrvatska - pobjedom proći u osminu finala, ali nisu uspjeli. Izbornik Steve Clarke smatra da je presudilo hrvatsko iskustvo igranja na velikim natjecanjima.

"Igrali smo protiv momčadi koja je navikla na turnire i znali su kako igrati treću utakmicu u grupi, dok mi vjerojatno baš i nismo to znali", kazao je i nastavio:

"Tužan sam zbog igrača. Dugo smo čekali kako bi došli na neki veliki turnir i dobra skupina igrača nas je dovela ovdje. Tijekom grupne faze bilo je puno dobrih stvari, ali u konačnici ne i bodovi koji su nam trebali."

Clarke je jedan od razloga poraza uz neiskustvo vidio i u mentalnom pražnjenju Škota koji su u drugoj utakmici izborili bod protiv Engleske.

"Nismo ništa uzeli u prvoj utakmici i to je značilo da moramo na Wembley potrošiti mnogo energije fizički i psihički kako bi si dali šansu. Možda smo zbog toga platili u trećoj. To je nešto što možemo naučiti za sljedeći turnir, a obećavam da neće proći 23 godine do sljedećeg", naglasio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!