Nogomet

Livaković: 'Španjolska je sjajna reprezentacija, ali i u Sevilli su bili sretni kad je Poljska zabila'

Branimir Korać • četvrtak, 24.06.2021.
Livaković: 'Španjolska je sjajna reprezentacija, ali i u Sevilli su bili sretni kad je Poljska zabila'

Dominik Livaković u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva dobro je odradio svoj dio posla i potvrđuje se kao jedna od najjačih karika...

Dominik Livaković bit će zadnja prepreka Španjolcima u ponedjeljak na putu do prolaza. Možda će stajati na putu baš nekadašnjem suigraču Daniju Olmu koji se fotografirao u španjolskom dresu dok u rukama drži hrvatski i Dinamov dres.

"Nisam se čuo jučer s Danijem, vidio sam sliku, čut ćemo se ovih dana", poručuje Livaković. Dobra vijest za Livakovića, ako dođe do kaznenih udaraca je da Španjolci tu nisu dobri. Promašili su zadnjih pet, a na ovom Euru već dva. "Vidio sam da su promašili sada dva, ali to je lutrija, ako bude, nadam se da će završiti dobro po nas."

Španjolsku vrlo cijeni.

"To je stvarno sjajna reprezentacija s puno mladih i dobrih igrača. Imaju dobar presing, stvorili su puno prilika i otvorilo im se u zadnjoj utakmici. Moramo se postaviti čvrsto i napraviti pravi rezultat."

Pobjeda protiv Škotske jako je digla raspoloženje u reprezentaciji.

"I prije je atmosfera bila super, ali sada je pogotovo. Svi smo govorili da nam treba ta jedna pobjeda i vjerujem da će biti sve bolje. Jako nas je diglo."

"To je pobjeda koja nam je trebala, bilo nam je teško nakon dvije utakmice, bilo je puno emocija, svašta pozitivno smo si rekli."

Šteta za taj gol Šveđana u 94. minuti, nije razveselio hrvatske reprezentativce.

"Sigurno da nismo bili sretni. Kada je Poljska zabila za 2:2 i tamo su u Sevilli na tribinama slavili, ali mi ako želimo otići daleko, moramo pobijediti sve."

Španjolska radi velike probleme presingom i tu će trebati poseban oprez.

"Oni rade dobar presing i tu moramo odigrati mirno i pametno. Oni ne trpe kada protivnik ima loptu u nogama, a mi to možemo i možemo ih napraviti nervoznima."

Što se tiče Dinama, Livakoviću se nikud ne žuri.

"Planovi su mi sada uz reprezentaciju i ne mislim razmišljati o ničem drugom. Igrač sam Dinama, sretan sam, Zagreb je super grad, ne razmišljam o tome, treba uživati o nogometu."

Livaković ima veliku podršku u Lovri Kaliniću i Simonu Slugi.

"Jako mi znači njihova podrška i Lovre koji je puno iskusniji od mene, Simon također, sretan sam s njima, kao i u Rusiji sa Subom, stvarno vrhunski funkcioniramo."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!