Tenis

Ana Konjuh protiv Pironkove za glavni ždrijeb Wimbledona

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 24.06.2021.
Ana Konjuh protiv Pironkove za glavni ždrijeb Wimbledona
Foto: Pixsell

Ana Konjuh došla je do trećeg kola kvalifikacija Wimbledona. Konjuh je u drugom kolu očekivano svladala Ruskinju Fink, ali sada je čeka puno teži posao...

Jedina preostala hrvatska predstavnica u kvalifikacijama Wimbledona, Dubrovčanka Ana Konjuh (WTA - 129.), u četvrtak je stigla na korak do plasmana u glavni ždrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira u ovoj godini, pobijedivši u drugom kolu Ruskinju Varvaru Fink (WTA - 197.) sa 6:0, 5:7, 6:3.

Anina suparnica u zadnjem kvalifikacijskom kolu bit će 33-godišnja Bugarka Cvetana Pironkova (WTA - 103.) koja je prije 11 godina u All England Clubu stigla do polufinala.

U međuvremenu je postala majka, a u povratničkom nastupu na prošlogodišnjem US Openu, nakon pet godina izbivanja s tog turnira, probila se do četvrtfinala iz kvalifikacija.

U petak (11 sati) će u Wimbledonu biti napravljen ždrijeb glavnog turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji. Među tenisačima će jedini hrvatski predstavnik biti Marin Čilić, a u ždrijebu tenisačica trebale bi se naći Petra Martić i Donna Vekić.

Wimbledon, drugo kolo kvalifikacija:
Ana Konjuh (Hrvatska, 23) - Varvara Fink (Rusija) 6:0, 5:7, 6:3

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!