Nogomet

Živković: 'Sa svakim dobrim nastupom, kod Hrvatske će rasti samopouzdanje'

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2021.
Živković: 'Sa svakim dobrim nastupom, kod Hrvatske će rasti samopouzdanje'
Foto: Pixsell

Bivši hrvatski reprezentativac Boris Živković smatra kako hrvatska reprezentacija ima jako lijepu budućnost i da će biti sve bolja....

Škotska bi mogla biti prekretnica. Hrvatska je nakon niza skromnih susreta odigrala odlično i to ju je odvelo do pobjede 3:1. Boris Živković smatra kako je pomoglo što su igrači bili posloženi na svoje prave pozicije.

"Konačno jedna dobra utakmica. Izbornik je stavio igrače na njihove prave pozicije, oni su dodali pozitivnu energiju i napokon dovili", komentirao je Živković za Dnevni avaz.

Živković smatra kako postoji niz objektivnih razloga zašto je Hrvatskoj nedostajao rezultat.

"Nije Hrvatska dugo pobijedila, ali bilo je tu od smjene generacija do svega ostaloga. Ne može više Luka s 35 ili 36 godina nositi kao prije. Ni Lovren ni Vida nisu više mladi, brzi i agresivni. No, ima toliko igrača na klupi koji mogu to iznijeti na pravi način. Sad je ušao Juranović, pa je odigrao odlično, mali Vlašić stalno potvrđuje kvalitetu, tako je bilo i protiv Škota. Tu su i Ivanušec, Brekalo i top-napadač Budimir, mali Pašalić. Sve su to ozbiljni igrači. Mali Gvardiol ima 19 godina, a igra standardno kao da ima 35 godina. Znači, ima tu kvalitete, a sve će se to posložiti, od utakmice do utakmice, a sa svakim dobrim nastupom dizat će se samopouzdanje."

Kvaliteta i momčadski duh ključ su uspjeha.

"Kvaliteta je najbitnija. Svi mogu pričati, pametovati, kod nas je svatko izbornik, trener, ali prva i osnovna stvar je kvaliteta. Sve reprezentacije iz regije imaju pojedinačnu kvalitetu, i BiH i Srbija, ali ako se to ne složi sve zajedno u kvalitetnu momčad, nema rezultata. Nije to individualni sport pa da sam odlučuješ. Mora tu biti i zajedništva, ljubavi, pozitivne energije između igrača. To je kolektiv od 25 ili 30 ljudi, svi se moraju poštovati, cijeniti."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!