Nogomet

Ćaleta-Car: 'Uvijek može bolje, nadam se da ćemo zadržati praznu mrežu'

Branimir Korać • subota, 26.06.2021.
Ćaleta-Car: 'Uvijek može bolje, nadam se da ćemo zadržati praznu mrežu'

Dejan Lovren zbog kartona neće moći nastupiti protiv Španjolske, a logična zamjena za njega je Duje Ćaleta-Car...

Duje Ćaleta-Cr zadovoljan je u globalu igrom hrvatke obrane, ali vjeruje kako i ona može i bolje i više.

"Uvijek može bolje i ima prostora za napredak. Bilo je dobrih i loših stvari, primili smo neke glupe golove na koje smo mogli bolje reagirati. Pripremamo se za Španjolsku i neke stvari koje često rade, nadam se da ćemo zadržati tu nulu u mreži napokon."

Prednost Hrvatske mogla bi se očitovati u skoku i visini.

"Mislim da imamo prednost, čak i utakmica protiv Češke je donijela dvije dobre prilike nakon kornera. Danas s tim kombinacijama možeš zadati dosta prolema protivniku. Zbog naše visine imamo prdnost, sada to treba iskoristiti na pravi način. Perišić je Škotima zabio makon kornera, možemo to iskroistiti."

Trauju intenzivne pripreme za Španjolsku, detaljno se proučava snimljeni materijal.

"Svaki dan gledamo, izbornik i stožer pokazuju detalje, u čemu su dobri i loši. Vole taj posjed i to forsiraju, imali su malih problema u prve dvije utakmice, a imaju problema ako ne krenu dobro u prvih pola sata. Imamo i mi igrača koji se nametnu kroz posjed, a to im ne paše." Uz reprezentaciju je ponovno i Ivica Olić, a njegova pomoć puno tu znači.

"Ola je tu s nama od Rusije i kao igrač i kao trener je dugo u reprezentaciji. Uvijek je bio tu za nas mlađe, šteta što nije duže ostao u CSKA, ali drago nam je da je opet tu s nama."

Protiv Španjolske će trebnati igrati zgusnuto i ne ostavljati im prostoer. "S Česima sam bio na tribini i baš se vidjelo da smo preširoko. Protiv Škotske je bilo malo bolje, a ovo je utakmica u kojoj moramo biti homogeni, ne smijemo im otvoriti prostor, moramo to posebno paziti."

Hrvatska će u kopenhagenu imati pomoć s tribina.

"Napokon naši navijači s nama, u prve tri utakmice bilo ih je nešto malo, čitao sam da su skoro sve karte prodane. Bilo je vrijeme napokon nakon svega, napokon se nogomet vratio, nadam se da će nam pomoći prskočiti ovu prepreku."

Šopanjolska danas i ona od ranije nisu iste.

"Dosta se promijenila od Xavija i Inieste kada ste ih sve znali napamet. Ovo so su sada sve igrači top klase, ali opet tu negdje. Gledao sam Morena na Maksimiru protiv Dinama, tu je i Pedri, Olmo. Moramo se koncentrirati na sve njih.2

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!