Nogomet

Calvert-Lewin: 'Nismo opterećeni povijesnim kontekstom, za nas je to još jedna utakmica'

Matej Kačan • subota, 26.06.2021.
Calvert-Lewin: 'Nismo opterećeni povijesnim kontekstom, za nas je to još jedna utakmica'

Napadač engleske reprezentacije Dominic Calvert-Lewin najavio je osminu finala protiv Njemačke te je naglasio da nema podcjenjivanja, kao ni opterećenosti povijesnim rezultatima...

Engleska reprezentacija je kao "nagradu" za prvo mjesto u skupini dobila susret sa starirm rivalom Njemačkom na Wembleyju, a susret je najavio napadač Evertona Dominic Calvert-Lewin.

Prema njegovim riječima, Englezima ne smeta povijesni kontekst protiv Njemačke niti su nešto slabije partije Elfa u skupini zavarale ikog u engleskom taboru.

"Mi kao momčad definitivno ne podcjenjujemo izazov i njihovu kvalitetu. Kao i u svakoj utakmici u kojoj igramo, napravit ćemo sve što se od nas traži i smislit ćemo kako odgovoriti na način njihove igre. Oni uvijek teže igri na isti način, dobro su podmazani i uvijek igraju u istom sustavu."

Engleska i Njemačka veliki su rivali i duga ih povijest veže, ali Calvert-Lewin i suigrači nisu opterećeni tim povijesnim bremenom.

"Znamo da postoji velika povijest utakmica Engleske i Njemačke te ljudi o tome razmišljaju, ali mi nismo time opterećeni. Za nas je to još jedna nogometna utakmica u kojoj ćemo pokušati pobijediti."

Englezi se sjećaju poraza na domaćem terenu u polufinalu Eura 1996. na penale, ali je povijest engleskih poraza od Njemačke duga.

"Onaj poraz 2010. mi je u sjećanju, ali ga ne doživljavam toliko osobno kao što bi netko stariji od mene. Ja se samo radujem testu te ćemo pokušati ispisati povijest", kazao je napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!