Nogomet

Mancini: 'Zamjene su bile ključne, svi su dali maksimum'

Jan Šneler • nedjelja, 27.06.2021.
Mancini: 'Zamjene su bile ključne, svi su dali maksimum'

Nakon prilično uvjerljive predstave u grupnoj fazi, Italija je u osmini finala svladala Austriju nakon produžetaka, a akteri s talijanske strane su bili sretni...

Odličan nastup u grupnoj fazi uvijek je mač s dvije oštrice. Nakon takve predstave slijedi nokaut faza u kojoj prilike za popravak nema. U ključnom ogledu, Talijani su svladali Austriju i prošli taj prvi, psihološki neizmjerno velik korak.

"Znali smo da će biti teško jer je Austrija protivnik koji ne dozvoljava protivniku razvijanje igre. Zamjene su bile ključne, ali svi su dali maksimum večeras. Sretan sam jer su igrači dali sve od sebe, čak i u trenucima kada su bili na izmaku snaga", rekao je nakon susreta izbornik Roberto Mancini.

Za igrača utakmice Uefa je proglasila Leonarda Spinazzolu koji igra u životnoj formi na ovom Euru. Obrana Italije bila je čvrsta, a primljeni pogodak u završnici drugog produžetka, ujedno i prvi na Euru, dovoljno govori o kvaliteti Italije.

"Sretan sam s pobjedom. Mislim da smo večeras igrali kao momčad. Branili smo se svi zajedno kada je bilo najpotrebnije. Nakon regularnog dijela, rekli smo da moramo popraviti završnicu i golovi su konačno došli u produžetku", dodao je Spinazzola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!