Košarka

Middleton i Antetokounmpo vratili prednost na stranu Bucksa

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.06.2021.
Middleton i Antetokounmpo vratili prednost na stranu Bucksa

Milwaukee Bucksi vratili su prednost domaćeg parketa na svoju stranu. Odigrali su vrlo dobru utakmicu u Atlanti i poveli s 2-1 u seriji...

Hawksi su iznenadili Buckse u prvoj utakmici u Milwaukeeju, ali odgovor je stigao vrlo brzo. U drugoj utakmici u Wisconsinu Milwaukee je odigrao briljantno i pomeo je Hawkse u susretu u kojem je vodio i s više od 40 poena prednosti.

Serija se premjestila u Georgiju, Atlanta je imala 1-1 i priliku s dvije pobjede na svom parketu napraviti ogroman korak prema finalu lige, nečem što od nje baš nitko nije očekivao. Međutim posrnula je već u prvom susretu, poražena je 113:102 i Bucksi su poveli s 2-1 u seriji.

Za Hawkse to znači da su sada oni pod pritiskom jer nipošto ne smiju izgubiti četvrtu utakmicu. Jako teško je za očekivati da bi mogli dobiti Buckse tri puta zaredom od čega dva puta u Milwaukeeju.

Treći dvoboj bio je ravnopravan i do same završnice potpuno otvoren. Bucksi su se počeli odvajati u zadnjoj dionici u koju je Atlanta ušla s laganom prednosti.

Sedam i pol minuta prije kraja Hawksi su vodili 95:88, a onda je krenula serija Bucksa koji rade 15:3. Khris Middleton u toj seriji ubacio je 11 poena i nakon toga Bucksi više nisu ispuštali vodstvo.

Završilo je 113:102 za Milwaukee koji tako preuzima vodstvo u seriji i veže dvije pobjede za podizanje samopouzdanja.

Middleton je završio susret s 38 poena (6/12 trica), 11 skokova i sedam asistencija, a Giannis Antetokounmpo dodao je 33 poena i 11 skokova. Kod Hawksa Trae Young ubacio je 35 poena (6/14 trica), a Danilo Gallinari dodao je 18.

NBA, finale Istoka:
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 102:113 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!