Košarka

Aco je zadovoljan: 'Vjerujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske'

Matej Kačan • četvrtak, 01.07.2021.
Aco je zadovoljan: 'Vjerujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Brazil je ponizio Hrvatsku i osigurao prvo mjesto u skupini na kvalifikacijskom turniru u Splitu, a brazilski izbornik Aleksandar Petrović imao je mnogo razloga za zadovoljstvo...

Hrvatski košarkaški stručnjak na klupi Brazila Aco Petrović nije mogao zamisliti bolji početak kvalifikacijskog turnira u Splitu. Uvjerljive pobjede nad Tunisom i Hrvatskom osigurale su prvo mjesto u skupini i psihološku prednost nad Hrvatskom.

Aco je mjesecima u najavi turnira govorio da je prva utakmica protiv Hrvatske nebitna i da će je Brazil "tankirati", a tankiranje i skrivanje karata urodilo je pobjedom od 27 razlike. Zato Petrović mora biti zadovoljan.

"Sve je bilo savršeno. Imali smo dovoljno energije da zaustavimo sve važne hrvatske igrače. Moja ideja je bila sakriti sve što sam mogao. Počeli smo s rezervnom petorkom, ne sjećam se je li ona ikad trenirala zajedno, ali ona je odigrala savršena obranu i iskoristila svaku hrvatsku grešku. Ovo je bila najbolja utakmica Brazila u četiri godine otkad sam ja izbornik, još bolja nego kad smo pobijedili Grčku na Svjetskom prvenstvu", kazao je.

Petrović je najavljivao da zna kako braniti Bogdanovića, Hezonju i ostale i to je pokazao, pogotovo u prvom dijelu kad je dvojac limitirao na poene koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke.

"I da igramo u finalu protiv Hrvatske, obrambeno nam najbolji hrvatski igrači odlično odgovaraju i možemo ih čuvati. U to sam vjerovao i prije utakmice, a sad sam se uvjerio. Hrvati mogu učiti iz ovoga. Bila im je loša noć, vjerojatno nisu ovo očekivali od nas. U eventualnoj utakmici u finalu ih nećemo moći iznenaditi na isti način, no vjerujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske", naglašava.

Na kraju je i splitska publika pljeskom ispratila Brazilce, svakako dobrim dijelom zbog svega onog što Aco znači u hrvatskoj košarci. Petrovića je ta reakcija posebno obradovala.

"Svi znate kakav je moj kurikulum u Hrvatskoj. Bilo je i lijepih i ružnih trenutaka. Sigurno je da, kad završi jedna ovakva utakmica i kad moja ekipa dobije pljesak, srce mi je puno", zaključio je brazilski izbornik.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!