Košarka

Kanada i Turska izborile polufinale u Victoriji

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 01.07.2021.
Kanada i Turska izborile polufinale u Victoriji

Diljem svijeta se igraju olimpijske kvalifikacije, a u kanadskoj Victoriji su polufinale izborile reprezentacije Turske i domaćina Kanade...

Košarkaši Turske i Kanade osigurali su plasman u polufinale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se održava u kanadskom gradu Victoriji. Kanada je u skupini A pobijedila Kinu sa 109:79 i vodi na ljestvici s dvije pobjede, dok je Turska do druge pobjede u skupini B došla pobjedom protiv Češke s 87:70.

Najefikasniji u kanadskim redovima bili su Andrew Wiggins s 20 koševa, te Andrew Nicholson sa 16 koševa, dok je prvi kineski strijelac bio Mingxuan Hu s 24 koša. Nakon što je u prvom kolu pobijedila Urugvaj, Turska je u drugom nastupu porazila Češku s 87:70.

Turke je do slavlja predvodio Furkan Korkmaz s 20 koševa, Melih Mahmutoglu je dodao 13 poena, dok je Ersan Iljašova upisao 12 koševa. Kod Čeha najefikasniji su bili Tomaš Satoranski s 15 koševa i šest asistencija, te Jan Veseli s 13 koševa i 11 skokova.

Kanada će u polufinalu turnira igrati protiv boljeg iz susreta Češka - Urugvaj, dok Turska čeka pobjednika susreta Grčka - Kina. Samo će pobjednik turnira izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Olimpijske kvalifikacije, VICTORIA:

Skupina A
Grčka - Kanada 91:97
30. lipnja:
Kanada - Kina 79:109
1. srpnja:
Kina - Grčka

Skupina B
Urugvaj - Turska 86:95
30. lipnja:
Turska - Češka 87:70
1. srpnja:
Češka - Urugvaj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!