Nogomet

Enrique: 'Ovo je bilo najmirnije raspucavanje u mojoj karijeri'

Mihaela Bradovski • subota, 03.07.2021.
Enrique: 'Ovo je bilo najmirnije raspucavanje u mojoj karijeri'

Španjolska je boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila prolaz u polufinale Europskog prvenstva. Luis Enrique niti u jednom trenutku nije sumnjao u pobjedu...

Iako se drama razvukla i na jedanaesterce, na španjolskoj klupi bili su mirni. Sve su napravili što su mogli za pobjedu.

"Ovo je bilo najmirnije raspucavanje u mojoj karijeri jer smo na treningu napravili sve što je potrebno za pobjedu, nije nam preostalo ništa drugo što smo mogli napraviti. Svi smo imali povjerenja u Unaija Simona, mi na klupi mogli smo samo gledati i prihvatiti rezultat kakav već bude", govorio je Luis Enrique.

Enrique dodaje kako jedanaesterci nisu lutrija i da je lijep osjećaj tako pobijediti.

"Ljudi kažu da su jedanaesterci lutrija, ali nije tako. Tu sve dolazi do izražaja, od fizičke pripremljenosti do onoga kako se nosite s pritiskom pa do samih vratara. Teško ih je uvježbati, ali je lijep osjećaj kada pobijedite."

Španjolci su i protiv Hrvatske bili u vodstvu i imali kontrolu nad susretom pa dopustili Hrvatskoj povratak u život. Tako je bilo i ovdje.

"Kod 1:1 utakmica je postala opasna i nismo kreirali dovoljno prilika, oni su dobro utrenirana momčad. Isključenje je u potpunosti promijenilo utakmicu. Zaslužili smo pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!