Košarka

Babo nije bio dovoljan: Njemačka preokrenula blijedu Hrvatsku i ušla u finale

Matej Kačan • subota, 03.07.2021.
Babo nije bio dovoljan: Njemačka preokrenula blijedu Hrvatsku i ušla u finale
Foto: Pixsell

Hrvatski košarkaši poraženi su u polufinalu kvalifikacija za Olimpijske igre. U Splitu je s 86:76 bolja bila Njemačka usprkos 38 poena Bojana Bogdanovića...

Hrvatski košarkaši ipak neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. "Akcija Split" nije uspjela, treću blijedu partiju u nizu ovaj put je kaznila Njemačka koja je u polufinalu slavila s 86:76 te se nakon preokreta u posljednjoj dionici plasirala u finale.

Hrvatska je ovaj put izgledala bolje nego u prethodna dva susreta, pogotovo krajem druge dionice i u trećoj, ali nije bilo dovoljno, kao što dovoljna nije bila ni monstruozna partija Bojana Bogdanovića koji je ubacio 38 poena.

Krenulo je tvrdo na obje strane, ali je Hrvatska u početku i u prvoj dionici imala mnogo raspoloženijeg Bogdanovića koji je vukao do 23:19 vodstva na koncu prvih deset minuta. No, u drugoj za Nijemce kreće Maodo Lo, pokoju tricu dodao je Andreas Obst uz ubačaje Moa Wagnera i Nijemci preokreću i odlaze na sedam razlike.

No, u drugoj polovici druge četvrtine Veljko Mršić stavlja Pavla Marčinkovića na Loa i ovaj radi sjajan posao. Napad Njemačke je stao, dok je Mario Hezonja povezao osam poena i uz već standardno sjajnog Bogdanovića je na poluvremenu ipak plus dva.

Jednako dobro nastavilo se i u trećoj dionici, obrana je profunkcionirala do kraja, Babo je nastavio gdje je stao i u posljednju dionicu ulazimo s plus sedam, a početkom četvrte imamo i deset poena viška.

A onda je sve stalo. Mršićevu petorku s "pet malih" i Šakićem na centru Nijemci su počeli probijati, a pomogao nije ni povratak Žižića. Lo je opet zabio tricu pa probio, Saibou je dodao tricu dok je Barthel radio probleme u reketu i na skoku.

Mršićeva reakcija je izostala, Hrvatska se potpuno ugasila. Bogdanovićev ubačaj i dodatno za 74:67 bili su posljednji poeni iz igre reprezentacije, a Njemačka je susret završila 19:2 serijom za konačnih 86:76 i finale.

Bogdanović je ostao neiskorišten, zabio je točno pola hrvatskih poena (38) uz 11/19 iz igre i 12/14 bacanja. Osim njega je jedini preko deset poena išao Hezonja s 14. Kod Nijemaca je Lo zabio 29 uz osam asistencija, dok je Saibou dodao 13 za finale s Brazilom.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!