Tenis

Federer prošao u drugi tjedan Wimbledona, Kyrgios predao Auger-Aliassimeu

Matej Kačan • subota, 03.07.2021.
Federer prošao u drugi tjedan Wimbledona, Kyrgios predao Auger-Aliassimeu

Prije susreta Čilića i Medvedeva odigrani su još neki mečevi trećeg kola muške konkurencije u Wimbledonu, a favoriti su mahom opravdali svoje statuse te su prošli u osminu finala i drugi tjedan...

Švicarac Roger Federer zaradio je svoje mjesto u drugom tjednu Wimbledona. Federer je u četiri seta slavio protiv domaće uzdanice, 29. nositelja Camerona Norrieja. Federer je u prva dva seta nemilosrdno koristio po jednu break loptu.

Malo je zastao u trećem kad je pri 5:5 prosuo 15:40 na Norriejevom servisu, a onda je Britanac uzeo svoj jedini break za 2-1 u setovima. No, Federer se u trećem vratio i opet slavio sa 6:4 za osminu finala.

Tamo će igrati protiv Lorenza Sonega koji je lako svladao Jamesa Duckwortha. Australac s 91. mjesta na ATP ljestvici nije bio prijetnja, Talijan je slavio u tri seta sa 6:3, 6:4 i 6:4.

U osminu finala će i Felix Auger-Aliassime koji je protiv Nicka Kyrgiosa odigrao tek dva seta. No, nakon što je Australac izgubio drugi sa 6:1, predao je meč zbog ozljede abdomena zbog koje nije mogao ni normalno servirati.

Felixa u osmini finala čeka četvrti nositelj Aleksander Zverev koji je u četiri seta bio bolji od Taylora Harryja Fritza. Boljeg iz meča Marina Čilića i Daniila Medvedeva čeka Hubert Hurkacz koji je s 3-0 deklasirao Aleksandera Bublika.

Dalje je prošao i Matteo Berrettini koji je u tri seta svladao Slovenca Bedenea, a Talijana čeka Ilija Ivaška. Bjelorus je u tri seta lakše od očekivanog svladao Jordana Thompsona.

Wimbledon, treće kolo:
Matteo Berrettini (Italija, 7) - Aljaž Bedene (Slovenija) 6:4, 6:4, 6:4
Ilija Ivaška (Bjelorusija) - Jason Thompson (Australija) 6:4, 6:4, 6:4
Lorenzo Sonego (Italija, 23) - James Duckworth (Australija) 6:3, 6:4, 6:4
Hubert Hurkacz (Poljska, 14) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 6:3, 6:4, 6:2
Taylor Harry Fritz (SAD, 31) - Aleksander Zverev (Njemačka, 4) 7.6, 4:6, 3:6, 6:7
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 16) - Nick Kyrgios (Australija) 2:6, 6:1 - PREDAJA
Roger Federer (Švicarska, 6) - Cameron Norrie (VB, 29) 6:4, 6:4, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!