Nogomet

Hrvatski vratar s Islanda: 'Dinamo je svakako bio protivnik kojeg su htjeli izbjeći'

Mihaela Bradovski • utorak, 06.07.2021.
Hrvatski vratar s Islanda: 'Dinamo je svakako bio protivnik kojeg su htjeli izbjeći'
Foto: Pixsell

Dinamo u srijedu od 19 sati u Maksimiru igra prvi susret prvog pretkola Lige prvaka, u Zagreb dolazi islandski Valur koji ne bi trebao predstavljati poseban problem...

Iako je oprez uvijek potreban i nikog se ne smije podcijenite, informacije s Islanda govore kako Dinamo ne bi smio imati problema s Valurom. Hrvatski vratar Dino Hodžić brani za Akranes i jako dobro je upoznat s Valurom.

"Kada sam došao na Island, Valur nije bio tako dobar, ali u zadnje vrijeme se pojačao, stigli su neki igrači s bogatom inozemnom karijerom i sada je u pobjedničkom nizu. Međutim svima je na Islandu jasno da je Dinamo veliki favorit. Kada su saznali ždrijeb, svi su govorili pa zašto smo baš mi morali izvući Dinamo. Ovdje na njega gledaju kao na nogometnog velikana i zadivljeni su rezultatima. Dinamo je svakako bio protivnik kojeg su htjeli izbjeći", govori Hodžić za Sportske novosti.

Hodžić je uvjeren kako će Dinamo pitanje prolaza riješiti već u Maksimiru i neće biti nervoze na umjetnoj travi na Islandu.

"Gledao sam Dinamo i u prijateljskim utakmicama, puno je mladih i dobrih igrača i sada u Dinamu, razlika u odnosu na Valur je velika. Ako bude sve u redu, Dinamo bi trebao lako slaviti, mislim da bi 4:0 ili 5:0 u Zagrebu bio realan rezultat. Valur je najbolji na Islandu, ali ovdje svi uz nogomet još nešto i rade."

Hodžić je istaknuo vratara Halldorssona koji se istaknuo obranjenim kaznenim udarcem Messiju, ali ima velikih problema u igri s nogom. Zadnja linija Islanđana dosta je spora, a danskog napadača Pedersena trebao bi čuvati Lauritsen koji jako dobro poznaje njegov stil igre.

FOTO: Bruno Fantulin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!