Košarka

Phoenix Sunsi poveli u finalnoj seriji, ozljeda Darija Šarića

Branimir Korać • srijeda, 07.07.2021.
Phoenix Sunsi poveli u finalnoj seriji, ozljeda Darija Šarića

Phoenix Sunsi napravili su prvi korak prema tituli NBA prvaka. U prvom susretu finalne serije svladali su Milwaukee Buckse sa 118:105...

Odličan posao Phoenix Sunsa na startu finalne serije. Ugostili su Milwaukee Buckse i odradili dobru utakmicu koju su u potpunosti imali pod svojom kontrolom.

Hrvatski predstavnik u ovom finalu, Dario Šarić, vrlo brzo je "eliminiran". Na parketu je proveo tek dvije minute u prvoj četvrtini, a onda je morao napustiti igru zbog problema s koljenom. Šarić se više nije vraćao u igru, a još nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi.

Inače Bucksi su s nestrpljenjem čekali odluku o statusu Giannisa Antetokounmpa koji je bio pod upitnikom za nastup, ali na zagrijavanju je probao, osjetio je da može i našao se u startnoj petorci.

Međutim niti Giannis nije bio dovoljan. Sunsi su još jednom saznali koliko im znači Chris Paul koji je ponovno odradio vrhunsku utakmicu i vukao Phoenix do pobjede.

Paul je cijelu karijeru čekao na nastup u NBA finalu, napokon je dočekao i preuzeo je glavnu ulogu. Imao je veliku pomoć u Devinu Bookeru i Deandreu Aytonu te je ovaj trio najzaslužniji za odličan start Sunsa u finalnu seriju.

"Za ovo smo radili cijele sezone i moramo nastaviti ovako. Ovo je samo jedna utakmica, moramo ostati koncentrirani", izjavio je Paul nakon prve utakmice NBA finala u Phoenixu od 1993. godine kada su Bullsi stigli do titule prvaka.

U noćašnjem susretu ključna je bila treća dionica. Sunsi su u nju ušli s plus osam i izgradili visoku prednost, vodili su i 20 razlike te su tu već riješili pitanje pobjednika.

Paul je na kraju ubacio 32 poena i devet asistencija, Booker je dodao 27 poena i šest asistencija, a Ayton 22 poena i 19 skokova.

Kod Bucksa Khris Middleton ubacio je 27 poena i uhvatio devet skokova, a Antetokounmpo je dodao 20 poena i 17 skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 118:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!