Rukomet

Hrvatske rukometašice visoko poražene u drugom kolu od Francuske

Mihaela Bradovski • petak, 09.07.2021.
Hrvatske rukometašice visoko poražene u drugom kolu od Francuske
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija upisala je očekivan poraz u drugom kolu Europskog prvenstva koje se igra u Sloveniji. Francuska je bila bolja s 24:14...

Francuskinje su potvrdile protiv Hrvatske zašto se smatraju velikim favoritkinjama za prvo mjesto u skupini pa i jedne od glavnih kandidatkinja za europsku titulu. Slavile su lakoćom 24:14 u susretu koji je rano postao izvjestan.

Hrvatska je dan ranije imala vrlo težak posao protiv Austrije u susretu koji je riješen u posljednjim sekundama, bilo je tu dosta i emocionalnog pražnjenja i Hrvatska nije mogla pružiti dovoljno jak otpor.

Hrvatska je odlično krenula i povela s 4:1 u petoj minuti, ali do poluvremena je zabila još samo dva gola. U zadnjih deset minuta prvog dijela Francuskinje su se raspucale i od 5:5 otišle su na 13:6.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Francuskinja koje su povećavale prednost i na kraju su upisale visoku pobjedu.

Po tri gola kod Hrvatske postigle su Bruna Zrnić, Hannah Vuljak i Klara Birtić. Kod Francuske po četiri gola postigli su Kiara Tshimanga, Cassidy Chambonnier i Sarah Bouktit.

Europsko prvenstvo do 19 godina, drugo kolo:
Hrvatska - Francuska 14:24

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!