Tenis

Ruse velikim iznenađenjem protiv Jastremske do finala Hamburga

Matej Kačan • subota, 10.07.2021.
Ruse velikim iznenađenjem protiv Jastremske do finala Hamburga
Foto: Pixsell

Dok je fokus teniske javnosti na Wimbledonu, u Hamburgu se igra WTA turnir na zemlji gdje će u finalu igrati rumunjska tenisačica Elena Gabriela Ruse i domaća predstavnica Andrea Petković...

Rumunjska tenisačica, 198. na WTA ljestvici Elena Gabriela Ruse napravila je veliko iznenađenje u polufinalu zemljanog turnira. Ruse se plasirala u finale, i to pobjedom nad favoriziranom Dajanom Jastremskom.

Ukrajinka je 38. igračica svijeta i prva nositeljica turnira te je bila veliki favorit, a to je i pokazala u prvom setu sa 6:2. No, Ruse je preokrenula i pokazala sjajnu igru u druga dva seta u kojima je suparnici dopustila tek pet gemova.

Rumunjka je slavila sa 6:1 i 6:4, a u finalu će igrati protiv njemačke predstavnice Andree Petković. Ona je u njemačkom dvoboju svladala sunarodnjakinju Jule Niemeier u tri seta.

130. igračica svijeta uzela je prvi set u tie-breaku sa 7:4, a Niemeier je izjednačila sa 6:4. Treći sett opet je ponudio veliku borbu u preko sat vremena, a Petković je na kraju slavila sa 7:5.

WTA Hamburg, polufinale:
Elena Gabriela Ruse (Rumunjska) - Dajana Jastremska (Ukrajina, 1) 2:6, 6:1, 6:4
Andrea Petković (Njemačka) - Jule Niemeier (Njemačka) 7:6, 4:6, 7:5

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!