Nogomet

Chiellini: 'Nije ni prvi ni zadnji put da domaćin turnira igra finale kod kuće'

Matej Kačan • subota, 10.07.2021.
Chiellini: 'Nije ni prvi ni zadnji put da domaćin turnira igra finale kod kuće'

Bliži se finale Eura pa se shodno tome odrađuju i konferencije za medije. Svoju je najavu finala tako dao talijanski stoper Giorgio Chiellini...

Talijanski stoper i kapetan reprezentacije Giorgio Chiellini obavio je konferenciju za medije prije finala protiv Engleske. Chiellini je govorio o snazi suparnika, kontroverzi oko "domaćeg" prvenstva za Englesku, kao i o raspoloženju u talijanskom taboru.

"Mislim da su dvije najbolje ekipe došle do finala, možete samo pogledati rezultate da vidite koliko su Englezi čvrsti, jaki fizički i individualno kvalitetni. Imaju organizaciju koju je Southgate donio nakon Eura 2016. Ne dodaju se kao Španjolci, ali su jaki i primili su samo jedan gol - i to iz slobodnog udarca. Vidjeli smo da mogu stati i čekati, ali imaju i eksplozije energije i mogu napraviti štetu u svakom trenutku."

Talijani očekuju jako tešku utakmicu, ali uživaju u svakom trenutku Eura pa će tako biti i u finalu.

"Nezamislivo je da ćemo kontrolirati igru svih 90 minuta, ali moramo paziti na svaki detalj. Svjesni smo koliko je ovo važno, trener nas smiruje i brine se da uživamo u ovim trenucima jer ne znamo hoće li se ponoviti. Vjerovali smo da ćemo imati sjajan turnir, ali ulazak u finale dolazi uz prolazak kroz neka uska vrata koja ne možete predvidjeti. No, nakon pobjede nad Češkom u prijateljskoj smo osjetili daj pozitivni zrak."

Chiellini se ne obazire na kontroverze i komentare da je prvenstvo složeno i namješteno tako da Engleskoj bude lakše, iako su Englezi igrali samo jednu utakmicu van svog stadiona.

"Događalo se i prije da ekipa igra finale na domaćem terenu, nije prvi put ni posljednji. I ja sam čuo za kontroverzu izazvanu svojom izjavom da sam vidio Engleze u finalu, ali to je jer su bili na lakšem dijelu ždrijeba nakon Njemačke. No, imaju sjajnu ekipu. Nisu mnogo putovali, ali smo i mi imali tri domaće utakmice u grupi. Bio bih nervozniji da sam Švicarac, oni su išli od Rima do Bakua pa u Rusiju", kazao je Talijan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!