Nogomet

Cabrini: 'Engleska će griješiti, Italija to mora iskoristiti'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.07.2021.
Cabrini: 'Engleska će griješiti, Italija to mora iskoristiti'

Antonio Cabrini s Italijom je osvojio svjetsku titulu 1982. godine, a vjeruje kako će Englezi ponuditi Italiji šansu u večerašnjem finalu...

Najbolji mladi igrač svijeta 1978. godine i osvajač svjetske titule s Italijom četiri godine kasnije, Antonio Cabrini, smatra kako Italija večeras ima dobre šanse protiv Engleske.

"Nadmoć na tribinama ne stavlja Englesku automatski u status favorita. Engleska je igrala dobro, napredovala je zahvaljujući radu Garetha Southgatea, ali ima određenih slabosti. Ako ih iskoristimo, imat ćemo dobre šanse", kaže Cabrini.

Cabrini posebno ističe probleme koje ima engleska obrana koju ne vidi kao čvrsti dio momčadi.

"Klasična engleska obrana, čvrstam ali nedostaje fokusiranosti. Maguire, Walker, vratar Pickford, sve su to dobri igrači, ali ne sjajni. Italija mora zadržati mirnoću u glavi, biti strpljiva i čekati pravi trenutak. Engleska će pogriješiti, treba znati prepoznati kada će se to dogoditi i biti spreman to iskoristiti."

Italija je jako napredovala pod vodstvom Mancinija. "Nemojte zaboraviti gdje smo bili prije tri godine. Bez obzira na rezultat večeras, Italija je na pravom putu. Vidim sličnosti s našom momčadi iz 1982., nadam se da će jednako završiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!